Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

VIDEO: Policie ukončila případ muže, který se vydával za poslíčka a okrádal seniory

Kriminalisté ukončili v uplynulých dnech vyšetřování případu dvaapadesátiletého muže z Náchodska, kterého viní hned z osmi skutků. Tři z nich měl spáchat v době nouzového stavu. Vydával se za poslíčka nebo balíkovou službu. Vloudil se vždy do bytů seniorů, ze kterých odcházel s ukradenými penězi. Ve vězení může strávit až 8 let.

Téměř ve všech případech se vydával na své výpravy do domovů na kole. Vybral si zvonek, na který zazvonil a ohlásil se jako balíková služba, poslíček nebo někdo, kdo hledá zaměstnance.

Uvnitř budovy se vloudil do bytu nebo pokoje seniora pod záminkou napsání vzkazu pro někoho ze sousedství nebo z personálu. Od starých lidí si nechal přinést psací potřeby, ale někdy i vodu k pití.

„Mezitím jim sebral peníze nebo peněženku s jejich finanční hotovostí i doklady. Celkovou škodu kriminalisté sečetli na bezmála 17.000 korun,“ uvedla tehdy mluvčí policie Eva Prachařová.

Své výpravy podnikal od října loňského roku až do června letošního roku. V červnu se ho totiž kriminalistům podařilo dopadnout a postupně tak rozkryli 8 trestných činů. Kromě seniorů, okradl i tělesně postiženého. Jelikož muži hrozil po zadržení vysoký trest, skončil ve vazbě.

„Zkraje srpna letošního roku podali kriminalisté trutnovskému státnímu zastupitelství návrh na podání obžaloby na dvaapadesátiletého muže, za což mu soud vzhledem k mimořádným okolnostem souvisejících s nouzovým stavem může uložit až osmiletý trest odnětí svobody,“ uvedla policejní mluvčí Magdaléna Vlčková.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky policie, poslíček, Náchodsko, kraj, krádež, vězení, okres Náchod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Policie ukončila případ muže, který se vydával za poslíčka a okrádal seniory  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.