Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

VIDEO: Šílenec za volantem naboural auto, značku i dům. Lidé na chodníku před ním museli uskakovat

Celkem poklidné nedělní odpoledne narušil ve Vrchlabí řidič osobního auta. Krátce před čtvrtou hodinou způsobil hned několik karambolů. Následně ohrozil i chodce na chodníku. Po zběsilé jízdě odjel pryč, ale vrchlabští policisté ho brzy vypátrali. Policie prověřuje možnost, zda nedošlo k naplnění skutkové podstaty trestného činu obecné ohrožení, ať už z nedbalosti nebo úmyslně.

Řidič malého osobního auta na parkovišti naboural nejprve do zaparkovaného automobilu. Po střetu začal couvat a vyjel částečně na chodník, kde narazil do dopravní značky.

„Dále měl řidič pokračovat jízdou dopředu a při otáčení na hlavní silnici najet na chodník, kde levým bokem ještě narazil do domu. Po této zběsilé jízdě bez oznámení odjel pryč,“ říká policejní mluvčí Lukáš Vincenc. Lidé na chodníku museli při jeho nebezpečných manévrech uskakovat.

Netrvalo dlouho a policisté z Vrchlabí vozidlo i s řidičem vypátrali. K řízení se přiznal. Dechovou zkoušku na alkohol i lékařské vyšetření s odběrem krve ale odmítl.

Hmotná škoda je předběžně vyčíslena na 100 tisíc korun. Celá událost je v šetření trutnovských dopravních policistů.

Řidiči může při uznání viny za dopravní přestupky, neoznámení dopravní nehody a odmítnutí testu na alkohol hrozit u správního orgánu pokuta a zákaz řízení.

„Policisté v této chvíli prověřují také možnost, zda nedošlo k naplnění skutkové podstaty trestného činu obecné ohrožení, ať už z nedbalosti či úmyslně,“ doplňuje mluvčí.

Případní svědci události, kteří mohli být ohroženi nebezpečnou jízdou nebo se v době nehody nacházeli v těsné blízkosti, mají kontaktovat obvodní oddělení ve Vrchlabí na čísle 974539761.  

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky nehoda, ohrožení, Vrchlabí, policie, chodci, svědek, značka, dům, auto, jízda, chodník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Šílenec za volantem naboural auto, značku i dům. Lidé na chodníku před ním museli uskakovat  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.