Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Bývalý exekutor neoprávněně přijímal peníze, ty pak použil pro svoji potřebu

Po téměř roce a půl náročného vyšetřování případu zpronevěry, byl vyšetřovatelem hradecké hospodářské kriminálky podán návrh na obžalobu 62letého bývalého soudního exekutora. Na svém osobním bankovním účtu shromažďoval peníze z období, kdy ještě funkci exekutora vykonával. Peníze měl odevzdat, nebo vrátit. To neudělal. Teď může jít až na 8 let za mříže.

Vyšetřovatel návrhem na podání obžaloby dlouhé vyšetřování ukončil. „Muž, jako bývalý soudní exekutor, nadále shromažďoval na svém osobním bankovním účtu peníze, které byly jako plnění jím vydaných exekučních příkazů z období, kdy funkci exekutora vykonával,“ upřesňuje policejní mluvčí Iva Kormošová.

V průběhu dvou let mu přišlo od 20 fyzických i právnických osob ve 155 platbách skoro 250 tisíc korun. Tyto peníze měl odevzdat nově jmenovanému soudnímu exekutorovi, nebo osobám vrátit.

Po několika výzvách novému exekutorovi nepředal ani částku 150 tisíc korun, která byla zbytkem peněz z jednoho vymoženého exekučního případu, z něhož část uhradil oprávněnému věřiteli. V obou případech si peníze ponechal pro svoji potřebu.

„Jelikož obviněný muž se v rámci trestního řízení bez dostatečné omluvy nedostavoval k výslechu, byla mu udělena dvakrát po sobě pořádková pokuta. Ani ta však nestačila a muž musel být zadržen, omezen na svobodě a k výslechu předveden,“ říká Kormošová.

Kriminalistům se podařilo zajistit finanční částku necelých 370 tisíc jako náhradní hodnotu za jím dříve ponechané peníze. „Pokud muže, na kterého je již v současné době vydaná obžaloba, soudce uzná vinným, může strávit ve vězení až 8 let,“ doplňuje mluvčí.

Ohodnoť článek

Foto ustavaprava.cz

Štítky soudní exekutor, neoprávněně, peníze, vězení, vyšetřovatel, Hradecko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bývalý exekutor neoprávněně přijímal peníze, ty pak použil pro svoji potřebu  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.