Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Muž chtěl obrat stát na daních, hospodářská kriminálka z Hradce si na něj posvítila

Hradecká kriminálka si došlápla na padesátiletého muže a obvinila ho hned ze dvou trestných činů. Krátil totiž daně, stát by obral o půl milionu. Kriminalisté ale objasnili i krádež trezoru z prodejny v Novém Bydžově. Prvnímu hrozí až tři roky za mřížemi, druhému o rok méně.

Prvního zmíněného padesátiletého muže obvinil vyšetřovatel z trestného činu zkreslování údajů o stavu hospodaření a jmění a zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby.

Jako jediný jednatel pražské společnosti se sídlem na Hradecku, nepodal za rok 2017 řádně a včas daňové přiznání z příjmů právnických osob. „Přičemž ani nezaložil do sbírky listin obchodního rejstříku účetní uzávěrku. Jednal tak s úmyslem zatajit přehled o stavu hospodaření a majetku společnosti, říká policejní mluvčí Iva Kormošová.

V průběhu šestnácti měsíců v rozmezí let 2017 až 2018 nepřiznal a neodvedl DPH. Úmyslně tím zkrátil daň v celkové výši téměř půl milionu korun. „Pokud ho soudce uzná vinným, může být poslán do vězení až na tři roky,“ doplňuje Kormošová.

Krádež trezoru byla objasněna

Policisté se zabývali i krádeží trezoru v jedné z prodejen v Novém Bydžově. Neznámý pachatel měl do prodejny vniknout na konci května a odnést peníze v hotovosti a trezor, ve kterém byly stravenky a další hotovost.

Celková škoda byla vyčíslena na více jak 36 tisíc korun. „Pomocí kamerových záznamů a výbornou místní znalostí policisté během týdne měli pachatele vytipovaného a minulý týden mu již sdělili z trestného činu krádež podezření,“ říká Kormošová .

Šlo o 49letého muže, který měl od prodejny z minulosti klíče. Na místě proto nezanechal žádné známky násilného vniknutí. Když ho kriminalisté dopadli, k činu se přiznal. Trezor, který z místa odnesl, vypáčil a hodil do nedalekého rybníku. Za svoje počínání si může odsedět za mřížemi až dva roky.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky policie, krádež, trezor, krácení daní, vězení, hospodářská kriminálka, vyšetřovatel, trestný čin, Hradecko, daň, Nový Bydžov, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž chtěl obrat stát na daních, hospodářská kriminálka z Hradce si na něj posvítila  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.