Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Žena si chtěla sjednat nebankovní úvěr. Naletěla podvodníkovi a přišla o více jak sto tisíc

Jičínská kriminálka řešila v tomto týdnu nejeden podvod. Zabývat se musela například případem, kdy si chtěla žena půjčit peníze z úvěru. Namísto toho aby peníze dostala, přišla o ty svoje.

O tom, že lidská důvěřivost nezná mezí, se přesvědčila osobně sedmačtyřicetiletá žena. Neznámý provinilec měl v době od loňského listopadu za dosud nezjištěnou společnost, poskytnout ženě nebankovní úvěr ve výši jeden a půl milionu korun. Prostřednictvím e-mailů z ní ale postupně vylákal částku přesahující 119 tisíc korun.

Peníze žena důvěřivě poslala na tři různé bankovní účty. Žádný úvěr do 48 hodin ani později ale nezískala. Na to, aby ji mohl pachatel její už poslané peníze vrátit, chtěl ale poslat další. Na tuhle jeho hru už žena nepřistoupila a vše oznámila na policii. 

„V jednom případě došlo k podvodnému jednání v době, kdy byl na celém území republiky vyhlášen nouzový stav z důvodu šíření nakažlivé nemoci. Jedná se tedy o obzvláště přitěžující okolnost. V případě dopadení a prokázání viny tak provinilci hrozí až osmiletý trest odnětí svobody,“ říká policejní mluvčí Aleš Brendl.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky policie, úvěr, nebankovní, pachatel, vězení, peníze

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena si chtěla sjednat nebankovní úvěr. Naletěla podvodníkovi a přišla o více jak sto tisíc  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.