Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Muž vykradl v době nouzového stavu penzion a hotel v Peci pod Sněžkou

Trutnovská kriminálka, si došlápla v týdnu na třicetiletého muže, který je podezřelý z vykradení penzionu a hotelu v Peci pod Sněžkou. Krást v nich měl v době, kdy předčasně skončila sezóna, kvůli vládním opatřením v souvislosti s koronavirem. Proto mu hrozí i přísnější trest. Až 8 let ve vězení.

V hledáčku třicetiletého muže skončil z kraje týdne apartmán penzionu v Peci pod Sněžkou. Nenechavec do něj vnikl násilím a ukradl z něj oblečení, drogerii i elektroniku. Aby to nemusel nést v ruce, zhostil se i osobního auta, se kterým odjel na jiné místo v Peci. Tady policie auto vypátrala. Muž si z něj navíc podle policie ukradl i nářadí, zimní oblečení, vybavení na horskou turistiku a alkohol. Celková škoda se vysoukala na 85. 000 korun.

Stále měl ale málo a tak se vloupal ještě do hotelu, ve kterém přespal a pil, co hrdlo ráčí. Nalil do sebe nápoje a alkohol za skoro tisícovku. Z hotelu pak chtěl odjet čtyřkolkou za 400. 000. „To už mu ale překazili policisté, kteří ho ve čtvrtek zadrželi. Muž skončil v policejní cele," uvedl policejní mluvčí Lukáš Vincenc.

Policie už muže obvinila a stíhán je na svobodě.  Soud přihlédl k tomu, že dosud nebyl trestán. „Vzhledem k tomu, že svou trestnou činnost spáchal v době nouzového stavu státu, hrozí mu nyní v případě odsouzení až osmiletý pobyt ve vězení,“ dodal Vincenc.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky policie, krádež, stav nouze, Pec pod Sněžkou, penzion, hotel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž vykradl v době nouzového stavu penzion a hotel v Peci pod Sněžkou  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.