Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Tráva za 41 milionů korun. Pěstírna na Trutnovsku měla být pro pěstitelé rájem

Až 41 milionů korun mohla podle policie získat z pěstování a prodeje několika stovek kilogramů marihuany skupina dvou mužů a jedné ženy z Trutnovska. Rostliny pěstovali ve dvou opuštěných rekreačních objektech. Je to dosud největší případ odhaleného pěstování marihuany v Královéhradeckém kraji. V případě odsouzení hrozí mužům až 18 let vězení, ženě až 12 let vězení.

Případ policie vyšetřuje od loňského října, kdy v opuštěné rekreační chatě nedaleko Trutnova odhalila rozsáhlou pěstírnu konopí indického setého určeného pro výrobu vysoce kvalitní marihuany. V chatě dva muži ve věku 30 a 29 let a třiadvacetiletá žena pěstovali téměř 2000 rostlin. Na černém trhu by si podle policie mohli prodejem drogy vydělat až šest milionů korun.

Při dalším vyšetřování detektivové nedávno vypátrali druhou pěstírnu, která také byla v opuštěném rekreačním objektu na Trutnovsku. Podle policie podezřelí muži v objektu v uplynulých téměř třech letech vypěstovali několik desítek tisíc kusů rostlin konopí. Pěstování konopí ve velkém podle policie potvrdily i zvýšené odběry elektřiny v objektu ve sledovaném období.

"Kriminalistům se podařilo rozklíčovat pravděpodobný zisk, který měl dosáhnout částky až 35 milionů korun, a to za prodej přibližně 390 kilogramů marihuany vypěstované v několika pěstebních cyklech," uvedl k produkci nedávno odhalené pěstírny náměstek ředitele krajské policie pro službu kriminální policie a vyšetřování Jiří Karásek.

Autoři | Foto Liberecká Drbna

Štítky ČR, kriminalita, drogy, marihuana, Trutnovsko, policie, okres Trutnov, konopí, Královéhradecký kraj, Trutnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tráva za 41 milionů korun. Pěstírna na Trutnovsku měla být pro pěstitelé rájem  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.