Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Těhotná vražedkyně se pohybuje ve Vrchlabí. Policie očekává nepokoje

Petra Janáková, která je odsouzená ke 30 letům vězení za vraždu, se pohybuje v okolí Vrchlabí. Soud letos ženu propustil, protože zatím z nezjištěných důvodů za mřížemi otěhotněla. Žena je již v osmém měsíci těhotenství a na svobodě by měla zůstat ještě rok.

S informací přišly jako první novinky.cz. Podle prvotních informací se vražedkyně nachází ve Vrchlabí, kde jí spatřili místní. Policie avizovala, že se dají očekávat určité nepokoje. Veřejnost totiž s propuštěním vražedkyně zásahně nesouhlasí, nicméně zákony si zatím s podobnou situací neví rady. 

Policie se snaží dopátrat, jak Janáková ve věznici v Hradci Králové otěhotněla. Dle určitých indícií mohla mít pohlavní styk s dozorcem, případně jí někdo sperma do věznice donesl. Podle doktorů vydrží životaschopné až dvě hodiny a lze jej doručit třeba v propisce.

Od letošního června je na svobodě, na té by měla zůstat ještě rok, než se vrátí zpět za mříže, kde si odsedí zbytek trestu.

Krajský soud v Hradci Králové původně uložil Janákové a jejímu manželovi loni v říjnu doživotí za chladnokrevně provedenou vraždu přípravu či pokusy dalších čtyř vražd. 

Případ vzbudil v senátu velké pozdvižení. Podle všeho chtějí senátoři navrhnout změnu trestního zákoníku, aby v podobných případech nebyly odsouzené těhotné ženy propuštěné z vazby. 

Autoři

Štítky vražda, Vrchlabí, trest, vězení, vazva, policie, Krajský soud v Hradci Králové, Hradec Králové

Těhotná vražedkyně se pohybuje ve Vrchlabí. Policie očekává nepokoje  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.