Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

FOTO: U požáru stodoly zasahovalo osm jednotek hasičů

Krajské operační a informační středisko hasičů přijalo informaci o požáru stodoly u rodinného domu v obci Horní Kalná. Na místo události vyjelo šest jednotek  PO z Královéhradeckého kraje a byla vyžádána mezikrajská spolupráce u HZS Libereckého kraje, ze kterého byly vyslány dvě jednotky Hasičů.

Průzkumem na místě zásahu hasiči zjistili, že hoří stodola u rodinného domu, plameny již prostupovaly střechou ven. Na likvidaci požáru bylo nasazeno několik vodních C proudů, hasiči se dále snažili ochránit před požárem rodinný dům, což se jim také podařilo. Aby byl na místě dostatek hasebních prostředků, bylo také zřízeno čerpací stanoviště u blízkého potoka. Komunikace v okolí místa události byla v době zásahu neprůjezdná, a to z důvodu většího množství hasičské techniky a pohybujících se hasičů.

Požár se jednotkám podařilo lokalizovat v 08:17 hod. a následně dohašovaly zbylá ohniska. Na závěr prohlédli hasiči objekt pomocí termokamery, žádná další skrytá ohniska již však nezaznamenali. Likvidaci požáru ohlásil velitel zásahu v 10:47 hod. Škoda, kterou plameny napáchaly, byla předběžně vyčíslena na 300 tisíc korun.

Díky zásahu jednotek, kterým se podařilo před požárem ubránit rodinný dům, byly uchráněné hodnoty vyčísleny na asi 2,5 milionu korun. Příčina vzniku je předmětem vyšetřování. 

Na místě zasahovali profesionální hasiči z Vrchlabí, JSDH Horní Lánov, Dolní Kalná, Horní Kalná, Hostinné a Dolní Branná. HZS Libereckého kraje vyslal na pomoc profesionální hasiče ze stanice Jilemnice a JSDH Studenec. Na místě události zůstali do odpoledních hodin dobrovolní hasiči z Horní Kalné.

Autoři | Foto HZS Královehradeckého kraje

Štítky Hasiči, požár, záchrana, Rychnovsko, rodinný dům, stodola, Horní Kalná, Liberecký kraj, Královéhradecký kraj

FOTO: U požáru stodoly zasahovalo osm jednotek hasičů  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.