Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

U požáru pole zasahovalo pět jednotek hasičů. Na vině je odhozený nedopalek

Pole se vzrostlým obilím začalo hořet ve středu dopoledne nedaleko Chomutic. Na místě zasahovalo pět jednotek hasičů. Ti už také vědí, co bylo příčinou požáru. Někdo zde odhodil hořící nedopalek cigarety.

„Hasiči dostali požár rychle pod kontrolu, uhasit hořící část pole se jednotkám podařilo těsně po půl dvanácté. Vzhledem k tomu, že se jednalo o neposečené pole, vznikla zde škoda asi deset tisíc korun. Pole s obilím, které hasiči před plameny zachránili, představuje hodnoty ve výši téměř dva miliony korun,“ uvedla mluvčí hasičů Martina Götzová.


Vyšetřovatel hasičů na místě události zjistil, že za vznikem požáru stála pravděpodobně nedbalost neznámé osoby při kouření, kdy zřejmě někdo odhodil nedopalek cigarety a od něj začalo pole hořet. „Podobného rizikového chování by se měla veřejnost vyvarovat. Nadcházející předpověď, která slibuje horké počasí, by totiž mohla opět zvýšit riziko vzniku požárů v přírodním prostředí,“ dodala mluvčí. 

Autoři | Foto HZS KHK

Štítky požár pole, Chomutice, hasiči, nedopalek, požár

U požáru pole zasahovalo pět jednotek hasičů. Na vině je odhozený nedopalek  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.