Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V Hradci opět řádí rumunští podvodníci. Předstírají, že jsou hluchoněmí, vybírají na chudé a postižené

V ulicích Hradce se opět objevují rumunští podvodníci. Jejich taktika je stále stejná. Předstírají, že jsou hluchoněmí a vybírají peníze na sluchově postižené děti. Jenže taková sbírka není, tak jim žádné peníze nedávejte.

Před podvodníky varují lidé na facebooku, snažili se získat peníze na Hradubické nebo u Kiki za Atriem. „Dnes se po Hradci pohybuje podvodník a vybírá peníze. Dnes nám utekl z Tesca na Hradubické,“ varuje Ríša Křepela.

Průběh promyšleného podvodu je většinou na chlup stejný. Jdete po ulici a nejednou vám kdosi zaklepe na rameno, nemluví a před obličej vám pouze předloží desky s jakýmsi seznamem dárců příspěvků na výstavbu nového centra pro postižené. Jejich jména s částkami leckoho přesvědčí. O dobrém skutku se ale mluvit nedá. Přispíváte pouze do kapsy vykutáleného rumunského gangu, který takto objíždí celou republiku a předstírá, že jde o skupinku neslyšících.


Právě seznam dárců je první věc, kterou podvodníci před příjezdem policistů likvidují a snaží se jí zbavit. Například dnes zadržený Rumun vylákal od skoro dvou desítek lidí více než 4 tisíce korun. Alespoň to vyplývá z papíru, který měl u sebe.

Podobných případů je po celé zemi mnoho. „Nicméně podezřelé osoby, na které jsme upozorňováni, se většinou před příjezdem policie rozutečou,“ řekla mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Pravá sbírka s kasičkou

Každý výběrčí by měl mít kasičku, která je zapečetěna a označena úředním razítkem. Dobrovolník, který kasičku nosí, musí být schopen prokázat se pověřením organizace. Na takovém dokladu by měl být kontakt na odpovědnou osobu.  

Pokud na podvodníky narazíte, kontaktujte policii na lince 158.

Autoři

Štítky podvodníci, hluchoněmí, hradec, policie, peníze, Tesco, Facebook

V Hradci opět řádí rumunští podvodníci. Předstírají, že jsou hluchoněmí, vybírají na chudé a postižené  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.