Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Krakonoš zachránil hořící chatku. Hasil ji vodou na zalévání zahrádky

Hasiči zveřejnili informace o poměrně nenápadném zásahu, kdy hořela zahradní chatka na okraji Vrchlabí v zahrádkářské osadě Bílý Potok. Jenže velkou zásluhu na tom, že plameny objekt nezničili, má muž, který na různých akcích vystupuje jako Krakonoš.

Chatka začala hořet v pátek kolem sedmé hodiny ráno. Právě majitel sousední chatky si požáru všiml a nahlásil ho hasičům. „Přelezl oplocení pozemku a začal požár hasit pomocí věder s vodou, kterou nabíral ze sudu na zalévání zahrady. V tu chvíli hořelo u zahradní chatky palivové dřevo a začínaly prohořívat také dveře objektu,“ popsala mluvčí hasičů Martina Götzová.

A sousedovi se do příjezdu hasičů podařilo požár lokalizovat. „Hasiči z vrchlabské stanice HZS Královéhradeckého kraje požár následně dohasili jedním vysokotlakým vodním proudem. Příčinou požáru byla nedbalost uživatele poškozené chaty při předchozím pálení přírodního odpadu v blízkosti objektu,“ upřesnil vyšetřovatel Ladislav Licek.


Škoda je tak nakonec díky včasnému zásahu patnáct tisíc korun. A proč byl zachráncem zrovna Krakonoš? „Obětavý soused totiž díky své vizáži skutečně "krakonošuje" a v okolí Vrchlabí je známou postavou na nejedné kulturní a společenské akci,“ dodala Götzová.

Autoři | Foto HZS KHK

Štítky požár, Vrchlabí, krakonoš, zahradní chatka, Královéhradecký kraj

Krakonoš zachránil hořící chatku. Hasil ji vodou na zalévání zahrádky  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.