Počasí dnes21 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Netopýr se zachytil na mucholapku v podloubí. Strážníci odchytávali také vysílenou poštolku

Hradečtí strážníci měli ve čtvrtek i dva případy spojené se zvířaty. Nejprve pomáhali netopýrovi, který se přilepil na mucholapku v podloubí jednoho z domů, o pár hodin později pak vyráželi k malé poštolce, která ležela na cestičce v parku.

Odchytová služba městské policie byla požádána o pomoc již brzy ráno. Do mucholapky, umístěné v podloubí jednoho z domů, se zamotal malý netopýr. „Bohužel se k ní přilepil a sám se nedokázal odlepit. Oznamovatel nevěděl, jak mu pomoci, aby mu neublížil. Strážníci malého savce vyprostili a vypustili do volné přírody,“ popsala mluvčí strážníků Eva Kněžourová.


O několik hodin později vyjížděli na pomoc mladé poštolce. Ležela na cestičce v parku a nebyla schopna vzlétnout. „Hlídka zjistila, že ptáče zraněné není, jen zcela vysílené a slabé. Strážníci ho umístili do boxu a kontaktovali pracovníky Záchranné stanice Jaro Jaroměř. Ti si poštolku převzali do péče,“ dodala mluvčí.

Na závěr služby se do depozitu převážela dvě koťata, která nebyla schopná se o sebe postarat a odchytával se i jeden pes.

Autoři | Foto MP Liberec

Štítky poštolka, netopýr, odchytová služba, strážníci, městská policie, mucholapka podivná, Jaroměř

Netopýr se zachytil na mucholapku v podloubí. Strážníci odchytávali také vysílenou poštolku  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.