Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Žena na půdě objevila neznámé látky, na místě zasahovali policisté a hasiči

Dvaačtyřicetiletá žena se rozhodla, že využije teplých dnů a pustí se do pořádného úklidu. Začala vyklízet půdu. Našla i nějaké neznámé chemikálie, bohužel začala mít zdravotní problémy a zavolala na policii.

Policisté tak obdrželi oznámení, že tato žena manipulovala s neznámými chemickými látkami, jejichž stáří je přibližně 40 let. „K rodinnému domu na Třebechovicku proto vyrazili policisté i hasiči,“ uvedla mluvčí policie Iva Kormošová.

Jelikož nebylo jasné, o jaké látky se jedná, musel byt celý prostor vytyčen jako nebezpečný. „Následně byl tento prostor střežen policisty a láhve s neznámými tekutinami byly převezeny k posouzení,“ komentovala mluvčí. O to se postaral Institut ochrany obyvatelstva Lázně Bohdaneč. 

Nakonec se ukázalo, že se jedná o přípravky na ochranu rostlin při hubení škůdců. Tyto látky jsou povolené a nejednalo tak o nic nebezpečného. Příčina zdravotních problémů ženy tak byla někde jinde. Policisté spis uložili, došli totiž k závěru, že nedošlo k žádnému přestupku ani trestnému činu. V souvislosti s tímto případem upozorňují policisté, aby lidé jednali s neznámými látkami vždy s maximální opatrností.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky krimi, Hradecko, nebezpečné látky, Bohdaneč

Žena na půdě objevila neznámé látky, na místě zasahovali policisté a hasiči  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.