Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Internetová známost stála ženu z Hradce statisíce, muž na misi v Tel Avivu zřejmě neexistuje

Hradečtí kriminalisté řeší od konce minulého týdne další případ internetového podvodu. Sedmašedesátiletá žena z Hradce Králové se na internetu seznámila s mužem, údajně působícím na mezinárodní misi v Tel Avivu, který s ní vylákal nemalé peníze. Nová "zkušenost" stála seniorku přes 900 tisíc korun.

Žena policistům uvedla, že se na sociálních sítích seznámila s mužem, který je na mezinárodní misi v Tel Avivu. Po nějaké době, kdy si psali o životě a o svých rodinách, se domluvili na osobním setkání.

„Aby muže z mise uvolnili, musela žena poslat žádost o udělení mimořádné dovolené a vzápětí poslat poplatek. U jednoho poplatku však nezůstalo, musela zaplatit za převod peněz, za legalizaci peněz, nemocenskou, letenku, plat náhradníka apod.,“ řekla mluvčí policie Iva Kormošová.

Žena podvodníkovi během 1,5 roku poslala téměř 920 tisíc korun, přisla tak o své životní úspory a dokonce se ještě zadlužila. V případě dopadení a prokázání viny hrozí pisateli až 8 let vězení.

ČTETE TAKÉ: Žena uvěřila falešnému vojákovi speciálních pozemních sil americké armády, vylákal z ní desítky tisíc 

„Opět varujeme před virtuálními přáteli. V žádném případě neposílejte nikomu neznámému žádné peníze,“ vyzvala Kormošová.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Policie ČR, podvod, internet, seniorka, Tel Aviv, Hradec Králové, peníze, Armáda Spojených států amerických

Internetová známost stála ženu z Hradce statisíce, muž na misi v Tel Avivu zřejmě neexistuje  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.