Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

FOTO/VIDEO: Policisté stříleli po cizinci, který ujížděl s autem ukradeným v Německu. Nakonec ho vystopoval pes Chucky

Cizinec ujížděl policistům s ukradeným Mercedesem z Německa, projel i připravený zátaras. Strážníci stihli uskočit a vystřelit na pneumatiky. Muž tak byl nucen zhruba po kilometru zastavit. Dal se na útěk do lesa, kde ho vystopoval služební pes.

Zloděj ve čtvrtek ujížděl s ukradeným Mercedesem z Německa. Mířil s ním do Polska, tam ale nedojel. Policejní hlídky udělaly na Královéhradecku zátaras. „Muž najel na policejní auto i zasahující policisty. Ti stihli uskočit a vystřelit na pneumatiky prchajícího vozu,” popsala dramatickou situaci mluvčí Policie Lenka Burýšková. Po kilometru a půl se tak musel dát na útěk po svých.

Muž vyskočil z nepojízdného auta a utekl do zasněženého lesního porostu. „Po stopách se mu ihned pustily policejní hlídky a psovodi se služebními psy, kteří pročesali sněhem zapadaný terén,” objasnila policejní mluvčí Eva Prachařová. Prchajícího zloděje po několika desítkách minut vystopoval služební pes Chucky. Osmadvacetiletý cizinec tak dostal pouta a putoval do cely.

Orientační test na drogy následně ukázal, že mladý recidivista řídil pod vlivem návykových látek. Vzhledem k jeho úmyslné snaze projet zátaras, který policisté vytvořili po vypátrání odcizeného vozidla v oblasti Jívky a Stárkova na pomezí trutnovského a náchodského regionu, si případ převzali vyšetřovatelé krajského ředitelství.

Muže obvinili z trestného činu násilí proti úřední osobě ve stádiu pokusu, z podílnictví a z poškození cizí věci. V případě prokázání viny mu hrozí od tří do dvanácti let za mřížemi. Policisté zároveň podali státnímu zástupci podnět na vzetí do vazby, kterému soud dnes dopoledne vyhověl. Cizinec tak na finální rozsudek zřejmě bude čekat za mřížemi.

Foto Policie ČR

Štítky Policie ČR, krádež, auto, pes, Chucky, Německo, Mercedes-Benz, služební pes, Polsko, Královéhradecký kraj

FOTO/VIDEO: Policisté stříleli po cizinci, který ujížděl s autem ukradeným v Německu. Nakonec ho vystopoval pes Chucky  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.