Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 17. dubna 2024  |  Svátek má Rudolf
Bez reklam

Podvedli muže a upravili směnku, chtěli si tak přijít až na milion a půl. Teď jim místo toho hrozí deset let za mřížemi

Trojice mužů podvedla dalšího muže, když řešila jeho dluhy. Nechali ho podepsat nekompletní směnku, kterou poté upravili. Po půl roce vyšetřování skončili v rukou policie. Nyní čekají ve vazbě na soud

Organizovaná skupina mužů podvedla zadluženého muže z Královehradecka. Následně upravila dlužnou směnku, chtěla si tak přijít až na milion a půl místo původních několika desítek tisíc. „Poškozeného muže zmanipulovali tak, že při jednání podepsal nekompletní směnku, která posléze měla být neoprávněně upravena,” popsal mluvčí Policie Jan Čížkovský.

Dlužná pohledávka skončila s odstupem času až u orgánů státní moci. „Poškozený se tak dozvěděl o „dluhu“ o jakém se mu ani nesnilo. Muž okamžitě podal trestní oznámení, a po půl roce shromažďování informací a důkazů došlo ke zmíněnému obvinění mužů,” uvedl Čížkovský. Jeden muž z organizované trojice byl navíc policistům známý z dřívějška. V předchozích letech byl odsouzen za obdobnou trestnou činnost.

Všechny tři muže poslal včera soud do vazby. „Jsou obviněni ze spáchání zločinu podvod a zvlášť závažného zločinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku,” dodal policejní mluvčí. Vzhledem k výši škody a vážnosti trestného činu jim hrozí až desetiletý trest odnětí svobody.

Foto pixabay.com

Štítky padělání, podvod, organizovaná skupina, dluh

Podvedli muže a upravili směnku, chtěli si tak přijít až na milion a půl. Teď jim místo toho hrozí deset let za mřížemi  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.