Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Drogově závislá dvojice kradla měď na Pražském Předměstí, policisté ji zatkli krátce po činu

Dnes před půl čtvrtou hodinou ranní přijali policisté na lince 158 oznámení o dvou osobách, které vnikly na soukromý pozemek na Pražském Předměstí a údajně se chystají krást. Na místo vyjela hlídka, která zadržela třiatřicetiletého muže a dvaadvacetiletou ženu na útěku, kteří u sebe měli 20 kg měděného kabelu, sekeru a vytahovač hřebíků.

Ukradené věci v hodnotě přibližně 2400 korun pocházely z "navštívené" firmy. Nebýt příjezdu policie, tak by se pravděpodobně ztratilo i jízdní kolo oznamovatele, které lapkové posunuli o kus dál ke svému kolu, na kterém do firmy společně přijeli. 

Strážníci oba podrobili dechové zkoušce a orientačnímu testu na drogy. Muž měl zkoušky negativní, ženě ale ukázal test, že je pod vlivem amfetaminu. Policisté oba převezli na služebnu, kde je podrobili výslechu. 

„Oba dva se ke krádeži částečně přiznali a uvedli, že jsou oba dva uživateli pervitinu, že si ho dvakrát až třikrát měsíčně nitrožilně aplikují.  Na svoji obhajobu řekli, že si potřebovali obstarat peníze na obživu. Muž se navíc doznal, že ve firmě nekradl poprvé,“ sdělila policejní mluvčí Iva Kormošová.

Oba čelí obvinění z trestného činu krádeže, za což jim hrozí až dva roky ve vězení.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Policie ČR, drogy, krádež, zatčení

Drogově závislá dvojice kradla měď na Pražském Předměstí, policisté ji zatkli krátce po činu  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.