Počasí dnes22 °C, zítra20 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Řidiči na Trutnovsku pod drobnohledem. Policejní akce odhalila desítky porušení silničních pravidel

Na Trutnovsku policie odhalila více než třicet přestupků v dopravě, zahrnující nedodržování bezpečnostních pravidel, nadměrnou rychlost a řízení pod vlivem alkoholu. Úsilí policie má směřovat k zajištění bezpečnosti silničního provozu v regionu.

"Tento úspěšný výsledek je důkazem naší neustálé snahy o zlepšení bezpečnosti na silnicích," uvedla na webu policie tisková mluvčí policie Šárka Pižlová.  

Policisté při dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu odhalili devět řidičů, kteří za jízdy nepoužili bezpečnostní pásy a dále tři řidiče, kteří drželi za jízdy telefon. Mezi další prohřešky u řidičů lze zmínit nepřiměřenou rychlost, nevyhovující technický stav vozidla a jízdu pod vlivem alkoholu. 

Používání bezpečnostních pásů není stále vžité a automaticky užívané pravidlo při jízdě ve vozidle, proto policie řidičům připomíná: 

  • Pokud se nepřipoutá řidič ani spolujezdec, při nárazu těla pokračují stejnou rychlostí, jakou mělo vozidlo před nárazem, dokud nenarazí na čelní sklo. 
  • Pokud se nepřipoutá řidič, ohrožuje nejen sebe ale i své spolujezdce, protože při nárazu vozidla je může zabít svým vlastním tělem. 
  • Je bezpodmínečně nutné používat kompletní zádržný systém, to znamená airbag spolu s bezpečnostním pásem. 

"Policisté budou i nadále provádět dohled nad silničním provozem, proto dbejte předpisů, ať předejdete problémům," vyzývá Pižlová.  

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky okres Trutnov, policie, bezpečnostní pás, silniční provoz, silnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidiči na Trutnovsku pod drobnohledem. Policejní akce odhalila desítky porušení silničních pravidel  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.