Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Policie pátrá po zloději mobilního záchodu, někdo na Královéhradecku ukradl již druhou toaletu

Bizarním případem se musí nyní zabývat policisté. Někdo u obce Čánka na Rychnovsku ukradl v uplynulých dnech mobilní záchod, jež byl k dispozici zaměstnancům stavby. Podobná krádež se stala i letos v červnu u písníku v Borohrádku.

Policisté z obvodního oddělení v Dobrušce mají před sebou nelehký úkol. Musí se totiž zabývat neobvyklou krádeží. U obce Čánka na Rychnovsku někdo ukradl mobilní toaletu. „Záchod oranžovo-šedivého provedení zmizel z volného terénu, kde stál u stromů a byl k dispozici zaměstnancům stavby,” objasnila policejní mluvčí Alena Kacálková.

Krádež nezajištěné mobilní toalety oznámil na služebně v Opočně zástupce firmy, která měla zařízení v pronájmu. Zloděj, který buňku odcizil, způsobil majiteli škodu 25 tisíc korun. Vzhledem k tomu, že se jedná o škodu vyšší než pět tisíc, hrozí mu při dopadení i pobyt za mřížemi.

Nejde o první krádež přenosné toalety. Podobný případ řešili v červnu také policisté z Týniště nad Orlicí. Zde někdo ukradl mobilní záchod z prostoru u písníku v Borohrádku, kde sloužilo lidem od dubna tohoto roku. Zloděj si tehdy WC odvezl i s náležitým obsahem, mobilní buňka se totiž naposledy čistila před měsícem. Jestli je mezi případy spojitost a jedná se tedy o sériového zloděje mobilních záchodů zatím není jasné.

Foto By cs:ŠJů [CC BY-SA 3.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], from Wikimedia Commons

Štítky Policie ČR, záchod, wc, krádež, toaleta, Královéhradecký kraj, okres Rychnov nad Kněžnou, Borohrádek, Čánka, Dobruška, Opočno, Týniště nad Orlicí

Policie pátrá po zloději mobilního záchodu, někdo na Královéhradecku ukradl již druhou toaletu  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.