Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Falešný bankéř má další oběť, tentokrát bitcoinové pohádce uvěřil muž z Hradce

Policie v Královéhradeckém kraji důrazně varuje před falešným bankéřem. Další oběť, tentokrát z Hradce Králové, přišla o půl milionu. Historka se přitom pořád opakuje, varují policisté.

Během posledních pár dní policisté v Královéhradeckém kraji přijali již třetí případ podvodu falešného bankéře. Tentokrát je obětí 44letý muž z Hradce Králové, který uvěřil neznámé osobě o napadeném účtu. A aby o peníze nepřišel, bylo nutné je vložit do speciálního bankomatu, který umí číst sériová čísla bankovek a který vložené peníze převede do virtuální měny a poté zpátky na koruny.

"Muž na hradecké pobočce své banky vybral půl miliónu korun a vložil je do bitcoinmatu v Pardubicích. Tak jako v ostatních třech případech nejprve volala žena vydávající se za zaměstnankyni banky, poté bezpečnostní pracovník banky, který mluvil slovensky a naposledy policista z Pankráce. Muž po nějaké době pojal podezření a zavolal na policejní služebnu, odkud měl policista prvně volat. Tam mu však sdělili, že nic takového neřeší a že se zřejmě stal obětí podvodu," uvedla v tiskové zprávě policejní mluvčí Iva Kormošová.

I v tomto případě policisté zahájili úkony trestního řízení pro trestný čin podvod, za což případnému pachateli hrozí trest odnětí svobody až na 5 let.

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com

Štítky bitcoin, podvod, Královéhradecký kraj, policie, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Falešný bankéř má další oběť, tentokrát bitcoinové pohádce uvěřil muž z Hradce  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.