Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Okradený muž našel v Trutnově své auto a v něm jak na podnose spícího zloděje

Zloději si z ukradeného auta udělali hotel na kolečkách, pravý majitel ho objevil v Trutnově na parkovišti před hotelem a všechno oznámil policii. Ukázalo se, že muž je celostátně hledaný a na svědomí toho má poměrně dost.

Majitel odcizeného auta oznámil policistům, že zřejmě nalezl své odcizené vozidlo Opel, které je zaparkované na parkovišti před místním hotelem a dále, že jsou na něm umístěné jiné státní poznávací značky.

Strážníci s trutnovskými policisty vyrazili na místo, přičemž v době příjezdu se ve vozidle nacházel muž a žena, kteří zde dle jejich slov spali. Policisté lustrací zjistili, že 27letý muž je v celostátním pátrání a z těchto důvodů byl zadržen. Dále muži zákona provedli lustraci vozidla, přičemž zjistili, že je kradené, a umístěné značky, že patří jinému vozidlu, tedy že jsou odcizené. 

"Policejní komisař zahájil proti zadrženému muži trestní stíhání pro podezření ze spáchání přečinu krádež a porušování domovní svobody," uvedla v tiskové zprávě policejní mluvčí Šárka Pižlová. Obviněný muž se od poloviny května 2023 do doby jeho zadržení dopustil v 5 případech protiprávního jednání. Z prodejního automatu v obchodním domě odcizil sáčky legálních návykových látek za 8 tisíc korun, poté vnikl do garáže, ze které „vzal“ přepravky s pivem a nářadí za 3 tisíce korun, v prodejně si udělal nákup opět za 3 tisíce korun, přičemž odešel únikovým vchodem bez zaplacení. Minulou středu oknem vnikl do sklepa, odkud odcizil nějaké nářadí a robotický vysavač. Mimo to tam ještě našel klíče od vozidla, které měl majitel zaparkované před domem v Zilvárově ulici, tak s ním odjel. Hned druhý den si měl zajistit v Lánově nové značky ze zaparkovaného vozidla Ford.

Obviněný muž se dopouštěl majetkové trestné činnosti i přesto, že byl v posledních třech letech za krádeže odsouzen, když brány věznice opustil v lednu loňského roku.
V současné době mu hrozí až 3 roky ve vězení. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky hotel, Trutnov, Opel, krádež, auto, pátrání

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Okradený muž našel v Trutnově své auto a v něm jak na podnose spícího zloděje  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.