Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Po řádění ve vlaku přespal recidivista se čtyřmi promile na záchytce. Druhý den kradl a putoval opět za mříže

, aktualizováno 18. září 2018, 12:40

Třiatřicetiletého muže z Brněnska obvinili v uplynulých dnech hradečtí kriminalisté z trestného činu výtržnictví. Recidivista s třinácti záznamy v rejstříku si krátce po propuštění z vězení koupil půl litru tvrdého alkoholu a dvanáct plechovek piva. Poté si vzal prášky na uklidnění a vykouřil "špeka". Zanedlouho byl kvůli svému chování opět za mřížemi.

Celý příběh o krátkém pobytu na svobodě začal v polovině srpna. Na linku 158 zavolala průvodčí, že do vlaku jedoucího z Trutnova do Hradce Králové nastoupil v Jičíně muž, který pil alkohol, úmyslně ho rozléval po podlaze a vulgárně nadával cestujícím. Kromě toho také plival na zem, tloukl do dveří a oken. Během jízdy rovněž slovně a poté i fyzicky napadl tři cestující. 

„Policejní hlídky byly vyslány na hlavní nádraží Hradec Králové, kam měl vlak v brzké době dorazit. V zadní části osobního vlaku polonahého muže našly. Jelikož nechtěl prokázat totožnost a neuposlechl výzvy policisty, musely být proti němu použity donucovací prostředky,“ popsala mluvčí policie Iva Kormošová.

Muž přespal na záchytce

Zajištěný výtržník byl převezen na "záchytku" do Pardubic, kde mu naměřili 4,2 promile alkoholu v dechu. Z evidencí policisté zjistili, že muž, kterého před chvílí poznali, byl v ten den v ranních hodinách propuštěn z vězení, kde si odpykal patnáctiměsíční trest za přečin výtržnictví. Za svůj život strávil osm let za mřížemi a v rejstříku trestů má třináct záznamů, zejména za krádeže a ublížení na zdraví.

„Do protokolu se obviněný muž přiznal, že hned po odchodu z věznice si koupil půl litru tvrdého alkoholu a dvanáct plechovek piva. Vzal si prášky na uklidnění a vykouřil jednu cigaretu marihuany. Řekl: " Cítil jsem se aktivně, řádil jsem jako drak." Cestu vlakem si již ale nepamatuje, jen že chtěl jet domů,“ řekla mluvčí.

Zpět za mřížemi

Recidivista, kterému hrozí až tři roky vězení, je ve vazbě, protože po propuštění z protialkoholní stanice byl dopaden krátce po krádeži v jednom pardubickém tetovacím studiu. „Odcizil oblečení v hodnotě 9 tisíc korun a způsobil škodu na dveřích, do kterých hodil dlažební kostku, za 11 tisíc korun. Pardubičtí kolegové mu sdělili podezření z trestného činu krádež a poškození cizí věci, za což ho soudce zatím poslal do vazby,“ uzavřela Kormošová.

Autoři

Štítky Policie ČR, alkohol, výtržnictví, recidivista, záchytka, věznice, Brněnsko, Hradec Králové, krádež, Trutnov, Jičín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po řádění ve vlaku přespal recidivista se čtyřmi promile na záchytce. Druhý den kradl a putoval opět za mříže  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.