Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

VIDEO: Zfetovaná cizinka ujížděla v kradeném autě, zastavili jí v obci Holohlavy

, aktualizováno 11. srpna 2018, 9:33

Královéhradečtí policisté ve čtvrtečních ranních hodinách vypátrali odcizené luxusní vozidlo v hodnotě převyšující 1 300 000 Kč, se kterým se po území České republiky pohybovala šestadvacetiletá cizinka. Vůz byl odcizen 8. srpna ve Vídni a policie dostala informaci, že by se mohl nacházet poblíž hranice Královéhradeckého a Pardubického kraje.

Bezprostředně po získání této nformace se do pátrání po vozidle zapojili policisté z dálničního oddělení, pohotovostního a eskortního oddělení, obvodního oddělení Smiřice a také zásahová jednotka, informace s popisem vozidla a možným směrem jízdy byly předány i dalším útvarům působícím především v pohraničí.

„Odcizeného vozidla mířícího z Hradce Králové směrem na Jaroměř si jako první všimli policisté z dálničního oddělení Pravy a okamžitě jej začali pronásledovat,“ řekl policejní mluvčí Ondřej Moravčík.

Pronásledované vozidlo se podařilo zastavit v obci Holohlavy nedaleko Hradce Králové. Vůz řídila mladá cizinka. „Řidička nebrala v potaz výzvu k zastavení vozu a následně odmítala uposlechnout také výzev policistů k opuštění vozidla. Policisté proto museli použít hmatů a chvatů a řidičku z vozu vytáhnout proti její vůli,“ popsal Moravčík.

Po zadržení ženy se navíc zjistilo, že řídila pod vlivem návykové látky. „Vzhledem k tomu, že na základě informací od královéhradeckých kriminalistů byl na řidičku vydán na žádost rakouské policie evropský zatýkací rozkaz, tak bude v následujících dnech vydána do Rakouska k trestnímu stíhání,“ doplnil Moravčík.

Vozidlo policisté vrátí zpět do Rakouska svému majiteli.

 

Autoři | Zdroj Policie ČR

Štítky Policie ČR, akce, honička, krádež, zatykač, Holohlavy, Česko, Vídeň, Královéhradecký kraj, Pardubický kraj, Hradec Králové, Rakousko, Smiřice, Jaroměř, Pravy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Zfetovaná cizinka ujížděla v kradeném autě, zastavili jí v obci Holohlavy  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.