Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

V Potštejně zemřel motorkář po střetu s dodávkou. V tomto týdnu jde o třetí smrtelnou nehodu v kraji

Všechny složky integrovaného záchranného systému vyrazily včera odpoledne, krátce po jedné hodině, na frekventovanou silnici I/14 v Potštejně. Došlo tu k tragické nehodě, při které zahynul motorkář. Vrtulník záchranářů proto odlétal z místa prázdný. Muži na motorce zřejmě nedal přednost řidič dodávky.

Přesné příčiny dopravní nehody jsou stále v šetření. Pětačtyřicetiletý řidič dodávky podle prvotních informací zřejmě nedal přednost protijedoucímu motocyklu. „I přes veškerou snahu záchranářů šestatřicetiletý řidič motocyklu Yamaha svým zraněním podlehl," řekla policejní mluvčí Eliška Majerová.

Dechová zkouška byla u řidiče negativní. Doprava byla v místě nehody řízena kyvadlově a provoz byl obnoven až večer o půl sedmé.

V průběhu čtyř dnů jde o třetí tragickou nehodu v Královéhradeckém kraji

Smrtelnou nehodou začal první den tohoto pracovního týdne. V Koutníkově ulici v Hradci Králové došlo k nehodě dvou osobních aut a kamionu. Řidič kamionu pravděpodobně projel na červenou a smetl osobní auto, ve kterém zahynul šestačtyřicetiletý řidič. Další dva členové osádky skončili v hradecké Fakultní nemocnici. 

O den později se stala nehoda s fatálními následky mezi Čáslavkami a Jaroměří. Zemřel při ní devětatřicetiletý motorkář, který nerespektoval zákaz předjíždění a v protisměru narazil ve vysoké rychlosti do nákladního auta.

„Kamion vyjel kabinou mimo vozovku do příkopu, větší částí zůstal stát na silnici a tvořil překážku v provozu. Motorka při příjezdu hasičů hořela, požár byl rychle uhašen pomocí vysokotlakého proudu vody,“ popsala mluvčí hasičů Martina Götzová.

ČTĚTE TAKÉ: Tropické počasí výrazně zvyšuje počet dopravních nehod, varují policisté

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky nehoda, tragická, motocyklista, Potštejn, smrt, dodávka, Rychnovsko, Yamaha, Královéhradecký kraj, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Potštejně zemřel motorkář po střetu s dodávkou. V tomto týdnu jde o třetí smrtelnou nehodu v kraji  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.