Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Po pěší zóně v Hradci jel opilý řidič. Nadýchal skoro dvě promile

Uplynulou neděli si vybrali hned dva řidiči jako ideální den, ve kterém si mohou dát svoji oblíbenou marihuanu nebo alkohol, sednou za volant a projet Hradcem Králové. Podivné chování obou mužů, ale zaregistrovali městští strážníci při běžné kontrole veřejného pořádku a dopravních předpisů. Jeden přiznal drogy, druhý nadýchal téměř dvě promile alkoholu. Případ už řeší policie.

První případ se stal u nákupního centra. Muž nastupoval do auta, a když spatřil strážníky, zajel do sedadla, krčil se a choval se podivně. Následně se s autem rozjel. To už pojala hlídka podezření, že není něco v pořádku.

Strážníci auto zastavili a řidiči dali dýchnout. Dechová zkouška vyšla na alkohol negativně. Řidič i posádka ale uvedli, že užívají marihuanu a zbytky mají u sebe. Na místo proto přijela i Policie České republiky. Test na omamné látky byl pozitivní a případ si proto převzala.

V druhém případě, dělalo řidiči potíže dopravní značení na frekventované pěší zóně v Hradci Králové, která patří mezi nejvytíženější pěší místa v centru. Hlídka si ho všimla, jak porušuje dopravní předpisy. Po zastavení auta byl i přes nasazený respirátor cítit alkohol z mužova dechu velmi silně. „První dechová zkouška potvrdila 1,96 promile alkoholu. Z důvodu podezření ze spáchání trestného činu – Ohrožení pod vlivem návykové látky, byl muž předán přivolaným policistům,“ řekla mluvčí městské policie Veronika Ludvíková.

Od ledna letošního roku, řešili hradečtí městští strážníci šest případů, kdy řidič řídil pod vlivem alkoholu a tři případy, kdy usedl za volant pod vlivem jiné návykové látky. Loni ve stejném období tomu bylo přesně naopak. Řidiči ovlivněni alkoholem, způsobují podle statistik ročně řadu dopravních nehod, které mají závažné následky.   

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky Městská policie Hradec Králové, Policie ČR, Hradec Králové, omamné látky, návykové látky, alkohol, marihuana, pěší zóna, drogy, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po pěší zóně v Hradci jel opilý řidič. Nadýchal skoro dvě promile  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.