Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Zaměstnankyně, která plánovala odlet do zahraničí, měla zpronevěřit peníze. Policistům tvrdila, že je sežral pes

Kriminalisté v minulém týdnu obvinili z trestného činu zpronevěra osmatřicetiletou ženu z Hradce Králové. Žena jako vedoucí pracovnice hradecké pobočky jednoho řetězce rychlého občerstvení neodváděla tržby a stravenky. Zaměstnavatel vyčíslil škodu na více jak 200 tisíc korun.

„Na nesrovnalosti v pokladně se přišlo ve chvíli, kdy s ní z důvodu nespokojenosti zaměstnavatel chtěl rozvázat ke konci července po necelých sedmi měsících pracovní poměr. Jelikož žena měla nějaké věci doma, které měla zaměstnavateli vrátit, odešla pro ně domů a od té doby byla nekontaktní,“ sdělila mluvčí hradeckých policistů Iva Kormošová.

Hned druhý den zaměstnavatel podal oznámení o možném trestném činu s podezřením, že by tato žena mohla opustit republiku. Policisté ji po necelých osmi hodinách od oznámení, krátce před půlnocí 1.8., zadrželi a převezli na služebnu. Podezřelá nejprve zapírala a tvrdila, že peníze ještě nestačila vložit na účet, že část peněz ji sežral pes a stravenky má zamčené v práci ve skříňce. 

Plánovala odlet do zahraničí za svým manželem

Osmatřicetiletá žena přiznala, že měla ráno odletět se svojí dcerou do Dubaje za svým pětadvacetiletým manželem z jižní Asie, kterého si vzala v Gruzii a který nemá zatím povolen pobyt v České republice.

„To, že si koupila letenky za 25 tisíc, absolutně neodpovídalo jejím majetkovým poměrům, protože má na svoji osobu vedeny exekuce. Ačkoliv vinu nepřiznala, dobrovolně vydala finanční hotovost včetně stravenek v celkové výši necelých 130 tisíc korun, které se zaměstnavateli vrátily,“ dodala mluvčí.

Policie měla důvodnou obavu, že by obviněná žena mohla odcestovat do zahraničí, aby se vyhnula trestnímu stíhání. Vyšetřovatel tedy podal státnímu zástupci podnět na uložení zákazu vycestování.

„Soudce návrhu státního zástupce vyhověl a žena musela do tří dnů cestovní doklad odevzdat. Tento zákaz měla žena uložen i v minulosti, kdy byla stíhána pro trestné činy zpronevěra, podvod a porušení tajemství dopravovaných zpráv, za což je v současné době nepravomocně odsouzená k jednomu roku odnětí svobody nepodmíněně,“ uzavřela mluvčí.

Autoři | Foto Česká národní banka | Zdroj Policie ČR

Štítky Policie ČR, zpronevěra, peníze, vyšetřování, trestný čin, stravenky, Hradec Králové, Asie, Česko, Gruzie, Dubaj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zaměstnankyně, která plánovala odlet do zahraničí, měla zpronevěřit peníze. Policistům tvrdila, že je sežral pes  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.