Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Testy nepotvrdily další šíření koronaviru na krajském úřadu. Lidé však mají omezit návštěvy, ideální je zavolat

Testy na koronavirus neprokázaly další šíření nákazy mezi 15 úředníky Krajského úřadu Královéhradeckého kraje, kteří přišli do kontaktu s nakaženým kolegou. Všichni nadále zůstávají v domácí karanténě. Kraj však ode dneška upřesňuje nová preventivní opatření pro zaměstnance. Pro veřejnost zůstává stále otevřený.

„Další testování proběhne při ukončování karantény, tedy na konci příštího týdne. Pokud budou i tyto testy negativní, úředníci budou moci nastoupit zpátky do práce na úřad,“ sdělil hejtman Jiří Štěpán (ČSSD).

Od dnešního poledne Královéhradecký kraj zavedl několik bezpečnostních opatření. Jedním z nich je například styk zaměstnanců úřadu s veřejností. Upřednostňuje se písemné nebo telefonické jednání, osobní kontakt však vedení kraje zcela nezakázalo.

„Krajský úřad je pro veřejnost normálně přístupný, přesto doporučujeme věci, u kterých je to možné, vyřešit s úředníky na dálku.  Prosíme všechny, aby při návštěvě úřadu dbali na hygienická opatření a osobní zodpovědnost během současné epidemiologické situace,“ upřesnil hejtman.

Královéhradecký kraj vydal i další opatření. Zaměstnanci se například nesmí shlukovat na chodbách nebo čekací zóně. Klienti si musí dezinfikovat ruce při příchodu i odchodu. Při osobním kontaktu budou zaměstnanci dodržovat odstup mezi osobami alespoň dva metry.

Ohodnoť článek

Autoři | Tisková zpráva | Foto Tomáš Vodička

Štítky koronavirus, COVID-19, testy, šíření, úřad, Královéhradecký, kraj, opatření, veřejnost, omezení, krajský úřad, Královéhradecký kraj, Jiří Štěpán, ČSSD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Testy nepotvrdily další šíření koronaviru na krajském úřadu. Lidé však mají omezit návštěvy, ideální je zavolat  |  Koronavirus  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.