Počasí dnes25 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

V hradecké nemocnici stále leží covid pacienti. Počet hospitalizovaných klesá, zájem o očkování se zastavil

Ačkoliv se v poslední době o nemoci COVID-19 nemluví, pro nemocnice v Královéhradeckém kraji je to stále aktuální téma. Například Fakultní nemocnice Hradec Králové (FNHK) má v současnosti hospitalizovaných pět desítek pacientů s pozitivním testem. Jejich počet však klesá. Ještě na začátku dubna jich bylo zhruba 75. Nemocnice o tom dnes informovala ve své tiskové zprávě.

Díky lepšící se situaci nemocnice připravuje návrat ke klasickému provozu na pracovištích, které poskytují péči o covidové pacienty. Od příštího týdne by měli být hospitalizovaní lidé pouze na Klinice infekčních nemocí FNHK. 

„V tuto chvíli jsou pacienti s COVID-19 umístěni také na oddělení urologické, plicní či gerontometabolické kliniky. Pokud bude pokles covidových pacientů pokračovat, tato oddělení uzavřeme a po důkladném úklidu budou připravena pro běžný provoz. Ukončení covidového provozu také umožní návrat personálu, který posílil tyto jednotky, na původní pracoviště,“ potvrdil dnes ředitel hradecké nemocnice Vladimír Palička.  

Návrat k běžnému provozu některých oddělení je možné i díky stabilizující se personální situaci. Ještě na začátku roku by něco podobného nebylo možné. Celá řada zaměstnanců byla v karanténě, izolaci nebo se starali o své příbuzné či děti.  

Zájem o očkování v kraji prakticky zastavil  

I přes stále menší zájem o očkování pokračuje Fakultní nemocnice v provozu očkovacího centra i odběrového místa. 

Do současné doby bylo v Královéhradeckém kraji aplikováno 903,5 tisíce dávek vakcíny. V současné době je v celém regionu aplikováno jen několik desítek, maximálně stovek dávek denně. To je způsobeno i tím, že většina obyvatel našeho kraje už má kompletní očkování za sebou.  

Podle webu Ministerstva zdravotnictví České republiky má alespoň dvě dávky 335 444 lidí. Posilovací dávku si nechalo aplikovat 214,7 tisíce lidí. K dnešnímu ránu bylo v České republice celkem 6 863 366 lidí s ukončeným očkováním.  

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky FNHK, Hradec Králové, nemocnice, očkování, COVID-19, hospitalizace, pacient, oddělení, režim, provoz, běžný, Královéhradecký kraj, Fakultní nemocnice Hradec Králové, Česko, Ministerstvo zdravotnictví České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V hradecké nemocnici stále leží covid pacienti. Počet hospitalizovaných klesá, zájem o očkování se zastavil  |  Koronavirus  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.