Počasí dnes25 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Hradecká nemocnice začne očkovat vakcínou firmy Novavax. Zájem o očkování klesá

Očkovací centrum Fakultní nemocnice Hradec Králové začne od 11. března nabízet očkování vakcínou od společnosti Novavax. Tato vakcína je prioritně určena pro dospělé, je dvoudávková a interval mezi očkováním je nastaven na 21 dní.

„Zásoby vakcín společnosti Pfizer i Novavax jsou dostatečné, v poslední době evidujeme pokles zájmu o očkování a při registraci je možné si zvolit termín aplikace vakcín prakticky okamžitě,“ říká vedoucí očkovacího centra Pavel Kosina. Zájemci o očkování touto vakcínou se mohli od 1. února předregistrovat, všichni registrovaní budou o termínu očkování ve vybraném místě informováni SMS. 

Zájem o očkování v Královéhradeckém kraji stále klesá. V několika posledních dnech je průměrná spotřeba kolem 500 dávek vakcíny denně. To odpovídá stavu, který Královéhradecký kraj zažíval na konci loňských letních prázdnin.  

K dnešnímu ránu bylo v regionu aplikováno celkem 899 dávek všech vakcín. Minimálně dvě dávky má 334 939 lidí. Třetí (posilující) dávku si nechalo aplikovat 211 tisíc zájemců.  

V celé České republice je v současné době 6,85 milionu lidí s kompletně ukončeným očkováním. Celkem bylo podáno skoro 17,5 milionu dávek vakcíny.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Barbora Drozdová

Štítky FNHK, Hradec Králové, nemocnice, očkování, zájem, Novavax, fakultní, očkovací, místo, vakcína, Fakultní nemocnice Hradec Králové, Pfizer, Královéhradecký kraj, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecká nemocnice začne očkovat vakcínou firmy Novavax. Zájem o očkování klesá  |  Koronavirus  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.