Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Čtete text rubriky Blogy a komentáře. Jedná se názor autora, který se nemusí shodovat s postojem redakce.

KOMENTÁŘ: V roce 2020 jsme se všichni učili. I Hradecká Drbna se musela naučit spoustu nového

Dokud se to nestalo, nikdo z nás si neuměl ani představit do jaké míry může světová pandemie ovlivnit naše životy. I přes to všechno kolem musela většina lidí dál fungovat. Stejně na tom byla i Hradecká Drbna. Ta na začátku roku kompletně vyměnila svůj tým a začala se učit, jak k pandemii přistupovat.

Když se v Královéhradeckém kraji objevila úplně první nákaza COVID-19, byli čtenáři vděčný za každou informaci. Postupem času se začala pandemie vymykat kontrole a čtenáři se rozdělili do dvou skupin. Jedna svalovala vinu na vládu, druhá na novináře. Ještě dnes najdete na našich sociálních sítích komentáře tipu: „Běžte s tím koronavirem do prd*le!“ nebo „Kolik vám vláda za tyhle kecy o COVID-19 zaplatila?“.

Stejně jako vláda nebo čtenáři se i Hradecká Drbna vše učila za pochodu. Neexistoval žádný návod na to, jak k informacím přistupovat a jak je zpracovávat. Stejně tak nikdo nevěděl, jaké zprávy o pandemii jsou pro čtenáře zajímavé. Jednoduše řečeno… Co člověk, to názor. Z pohledu šéfredaktora jsem přesvědčený o tom, že se Hradecká Drbna nikdy nestala (a nestane) pouze covidovým portálem.

I přesto všechno jsem rád, že můžu říct: „Hradecké Drbně se v roce 2020 dařilo!“. Podařilo se nám stabilizovat a rozšířit redakční tým. A to, že se v říjnu stala redakce milionovou mě utvrdilo v tom, že zvolený přístup byl správný.

Zároveň jsem rád, že se naše redakce nemusela vydat formou placeného obsahu – podobně jako některé konkurenční portály. Ano, spustili jsme pro čtenáře placené partnerství „Drbnu PRO“, ta však nabízí obsah bez reklam. Za články u nás čtenáři nikdy neplatili a platit nebudou.  

Co v roce 2021?

Součástí redakce Hradecké Drbny může být prakticky každý. Registrovaným čtenářům nabízíme možnost psát komentáře nebo blogy.

Víme, že to bude ještě nějaký čas trvat… Ale těšíme se na to, až se vrátí společnost do normálu a články o COVIDU vyjdou jen jednou ročně – jako vzpomínka na pandemii, která ovlivnila každého v této zemi.

Z pozice šéfredaktora mohu našim čtenářům slíbit, že i v dalším období budeme k naši práci přistupovat zodpovědně. V Královéhradeckém kraji se toho denně stane hodně a budeme rádi, když se o tom dozvíte právě na našem webu nebo sociálních sítích.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky komentář, šéfredaktor, Hradecká Drbna, 2020, rok, poděkování, PRO, Drbna.cz, pandemie, COVID-19, vláda, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KOMENTÁŘ: V roce 2020 jsme se všichni učili. I Hradecká Drbna se musela naučit spoustu nového  |  Blogy a komentáře  |  Drbna  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.