Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

RECENZE: Máte zkušenosti s internetem od STARNETu? Vyzkoušeli jsme jej za vás

PR článek

Zdálo se to snadné, ale já se ve všem ráda šťourám. Když jsem se rozmýšlela, od které firmy si nechat připojit internet a digitální televizi, pročítala jsem různé diskuze a uživatelské recenze. Padlo mi oko na STARNET, což je v Hradci Králové relativně nový hráč, a právě to mi přitáhlo pozornost. Vzpomněla jsem si totiž, že má ségra v Budějcích služby této firmy už roky využívá, a tak jsem jí cinkla… „Co řešíš, vyzkoušej je… a uvidíš!“ řekla mi. Je starší a zkušenější, tak jsem ji poslechla…

V Hradci Králové je, jak mi bylo STARNETem řečeno, k dispozici bezdrátová a optická internetová síť. Na té optické je možné získat rychlost až 1000 Mb/s a na té bezdrátové až 300 Mb/s. Tyto parametry mě krapet zarazily, protože v Česku je běžná průměrná rychlost asi 20 Mb/s, takže i tarif STARNETu s rychlostí 100 Mb/s za 250 Kč měsíčně ji převyšuje pětkrát.

OK. Papírově to znělo dobře. Než jsem se ale mohla přesvědčit, jaká je realita, musela jsem vyřešit instalaci. Té jsem se děsila, protože nejsem tak úplně technický typ. Záhy se však ukázalo, že obavy byly zbytečné, protože instalace byla poměrně jednoduchá, nemluvě o tom, že jsem se o nic nemusela starat. Technici vše vyřešili bez mé pomoci. Ostatně v mém případě bylo potřeba pouze dovést kabel z vnější přijímací antény do redakce. Za tuto práci si STARNET účtuje od 500 do 1000 Kč jednorázově dle náročnosti. V našem případě to bylo zmíněných 500 Kč. Kabel pak vede rovnou do počítače a máme také Wi-Fi router (STARNET dodal zdarma v rámci akční nabídky). Ten poskytuje internetovou konektivitu vzduchem pro mobilní zařízení (notebooky, telefony a podobně).

Tak… a teď ta rychlost! To byl základní parametr, který nás zajímal jako první. U nás v kanceláři máme tarif s uváděnou rychlostí 100 Mb/s, což, jak jsem byla ujištěna, by mělo stačit pro všechny naše potřeby. A co ukázalo měření? Rychlost zhruba dvojnásobnou, než která je uváděna!

Rychlost je lineární, stejná oběma směry, takže nám to při zkoušce stačilo i na rychlé nahrávání fotek na náš web.Na grafech je vidět i takzvaný PING, jde o odezvu, která musí být co nejnižší a ovlivňuje naše vnímání svižnosti internetu.

Takže ano, dopadlo to dobře, a já volala ségře, že jsem spokojená. „To jsme dvě,“ usmála se a zeptala se mě na televizi. „No jo, na to bych zapomněla,“ odpověděla jsem.

Televize STARNET

Novinář musí mít neustále povědomí o všem, co se kde šustne, musí sledovat dění, být v obraze, jak se tak říká. Od STARNETu jsme si na test pořídili digitální televizi Mazaná TV. Mimochodem je na první tři týdny zdarma, takže máte možnost snadno vyzkoušet, zda vám vyhovuje. Sledovat ji můžete na mobilu, tabletu, přes web a na set-top boxu na klasických TV. Základní nabídka je za pouhých 119 Kč.

Ptala jsem se svých redaktorů, co televizi říkají. Zvedli na mě palce, čím mi potvrdili mé vlastní pocity. Za ty peníze pohoda…

…nebo hodně muziky. Tak nějak bych celkově popsala služby od STARNETu, protože internet fakt jede slušně a je za hubičku. Vyzkoušela jsem i cvičně infolinku, kde na mě byli milí a rozhodně měli chuť mi pomoci. Takže výsledek? Budu citovat moji nejstarší sestru z jihu Čech: „Vyzkoušejte!“ Snad jen dodám, že věřím, že litovat nebudete.

Hodnocení článku je 36 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Starnet, Internet, zapojení, Hradec Králové, STARNET, s.r.o., České Budějovice, televize, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Vrba

starnet jsem využíval asi 5 let -připojení přes antény,2 odběrná místa. když jsem chtěl internet zrušit, tak po mě chtějí nějaké autorizační kody,které Vám zaslali na email před 5 lety a to nemáte. Musíte si složitě žádat s ověřeným podpisem. naučtují 1 měsíční výpovědní lhůtu -standard ale na jedné z faktur byla částka i za práci technika- tak jsem jim volal,že o tuto službu nemám zájem a pak v rtom případě at pošlu antény poštou na adresu Starnet. to jsem udělal a čekal jen fakturu za služby a dostal jsem fakturu navíc s prací technika cca 500 kč za zkontrolování antén. / jejich antén,které normálně fungovali,když jsem na ně jel / vytáhnou z Vás cca 1000 kč za ukončení. Jsem rád,že jsem odešel a našel si místního poskytovatele a mám optiku za super cenu. NEDOPORUČUJI TUTO FIRMU- JSOU TO ŠMEJDI !

Čtvrtek, 16. listopadu 2023, 18:17Odpovědět

Libor Vrba

Starnet rozhodně nedoporučuji- špatná komunikace,nevstřícní. Měl jsem 2 odběrná místa na antény, chtěl jsem odejít po 5 letech- chtěli po mě nějaký aktviční klíč-musel jsem si o něj složitě žádat, protože mi ho posílali na email /před 5 lety/ .Napočítali mi práci technika- nesouhlasil jsem s fakturou 1000 kč,tak prý at antény pošlu balíkem- to jsem udělal ,ale stejně mi poslali fakturu 500 kč za kontrolu jejich antén. Já jako zákazník jim mám platit za to,že si chtějí zkontrolovat svoje antény... věc jsem předal na Český telekomunikační úřad.

Čtvrtek, 9. listopadu 2023, 19:31Odpovědět

Aleš Friš

A počkejte co přijde až budete chtít jednou odejít ???? Bylo mi řečeno, že buď za sebe najdu náhradu a pak můžu odejít, nebo vysolím skoro 1000 Kč. To nemůžou myslet snad ani ze srandy... Dělají vše pro to aby se to protáhlo co nejdéle a dostali z vás tak co nejvíc peněz. Když jsem chtěl využít změny v jejich smluvních podmínkách, kde sami píšou, že na to máte měsíc bezplatně odejít tak mi bylo řečeno, že moje výpověď už běží, ale přitom mi jí dodnes nechtějí uznat, protože jsem jí poslal přes svůj kontaktní email a prý musí být notářsky ověřená ???? Prarodičům to zrušili je to cca 4 měsíce úplně bez problémů po pár mailech a telefonátu. Dnes po 4 měsících a nedávném telefonátu, že se to chystají předat nějaké vymahačské společnosti(jde o cca 800 Kč)a po rozhovoru s paní kde jsem jí vše vysvětlil mi bylo řečeno, že nic předávat tedy nebudou. Dnes mi přišla SMS, že to předali na vymáhání ???? No prostě neuvěřitelná společnost. Opravdu doporučuji se jim vyhnout co největším obloukem, protože to zkouší na každého a čeká to každého.

Středa, 12. října 2022, 13:33Odpovědět

Ivča Buková

Pokud chcete funkční a stabilní internet, tak rozhodně nevolte společnost STARNET! Od samého začátku máme neustále potíže s funkčností. Techniky jsme měli doma nebo na střeše častěji než fungující internet.

Sobota, 5. března 2022, 21:39Odpovědět

Marie Pešlová

Starnet určítě ne nejhorší poskytovatel internetu zajímalo by mě kolik za ten napsaný článek kdo dostal.

Pondělí, 14. února 2022, 20:09Odpovědět

Michal Michal

Starnet určitě nebrat. Pokud to nejsou jejich vlatni PR opevne stranky, doctete se jen skorp neuveritelne veci Viz: https://najisto.centrum.cz/1974904/starnet-cz-sro/hodnoceni/

Pondělí, 29. listopadu 2021, 20:13Odpovědět

Miroslav Miksl

Ja sem si nechal na instalovat ceri routr .ale pracovnik kerej tam byl tu praci odflakl .kdyz sem zjistik jak tu praci odvedltak sem si sel stezovat na starnet v ceskych budejici tam sedela takova mlada slecna kdyz sem ji to rekl tak .ze sem si to mel hlidat ale kdys cera zaplatila tisici korunou tak pracovnik ji mel vratit 410 korun spet vratil ji pouze 200 a ze nema na spatek ze de do auta pro penize ale uz se nevratil .tak ze ceru okradl o 200 korun tak sem zajel na starnet si stezovat a ta mlada kra.mi rekla ze si mela hlidat pracovnika a ze ona nebude zadne penize vracet za nej nebude tak sem rekl at mi da jeho telefon ana rekla te mi nic davat nebude .tak starnet je jeden velkej zlodej .lide davejte si pozor na starnt a jeho pracovniky

Pondělí, 21. června 2021, 10:20Odpovědět

Josef Salava

Já bydlím vMladé Vožici u Tábora a stranet se stále seká už vyměnili router a zase už blbne ráno psali sms že je porucha pak jde azase nic chci od nich pryč zčiná to být horši než Lukynet.

Čtvrtek, 10. června 2021, 20:29Odpovědět

Frank Frankovitz

NEJHORŠÍ POSKYTOVATEL INTERNETU V ČRAbsolutně nejhorší poskytovatel internetu v ČR. Bohužel jsem si nepřečetl zde všechny ty negativní recenze, jinak bych si je nikdy neobjednal. Nikomu nedoporučuju, lepší volbou je klasické VDSL nebo cokoli jiného - Airway.net atd atd. 1. objednal jsem si nové připojení na můj RD s výpadky u posledního dodavatele (ten alespoň věc řešil, zvedal telefony, internet rozjel po nějaké době). Dostal jsem nacenění instalace v řádech 600/700 Kč. Jaké bylo moje překvapení, když technik na místě po mě chtěl 3300 Kč. 2. internet dobře fungoval asi 2 dny - následně na 3 dny spadla rychlost na polovinu (to mi bylo jedno, alespoň fungoval) 3. v pátek internet vypadl úplně - voláno na technickou linku v pátek, sobotu, neděli, pondělí - do dnes stále není opravený, nikdo nedojel na opravu - běžně Vám zavolají nazpět za několik hodin nebo druhý den. (o víkendu je mimochodem technická podpora aktivní jenom na pár hodin, jinak nefungují vůbec - rozdíl oproti airway.netu kdy zvedají telefony a řeší výpadky i např. v 7 večer nebo přes noc - airway.net byl opravený vždy tak do 3-4 hodin, toto 4 dny a internet stále nefunguje. 4. technici a zaměstnanci při řešení problému lžou - jeden technik řekne že má výpadek celý část Prahy a že s tím nic nezmůže (žádný výpadek samozřejmě není), další že jsem neuzavřel smlouvu na 12 měsíců (co je to za blbost aby mi vypnuli internet když mám smlouvu na neurčito). Následně mi volali abych podepsal smlouvu s minimální výpovědní lhůtou 12 měsíců a že mi internet zprovozní - to je jako vtip??? Opravdu má někdo takovou drzost že Vám po 4 dnech nefunkčnosti internetu zavolá, že nemáte dávat výpověd a že máte podepsat smlouvu na 12 měsíců s tím, že Vám ten 4 dny nefunkční internet za který platíte zprovozní. Výsledek - nefunčkní internet 4 dny i přes to, že mi cena byla jedno, mám na internet napojený celý chytrý dům včetně ovládání vstupních dveří, brány a všeho. Po nahlášení problému se jako u ostatních stěžovatelů zde nic neděje -nikdo nic neřeší, nikdo neopravuje - prostě NIC. Doporučuji všem se obrátit na ČOI na nekalé obchodní praktiky a předat věc právnímu zástupci - to jsem udělal já. Tento typ podvodných firem musí skončit.

Úterý, 22. září 2020, 13:24Odpovědět

RECENZE: Máte zkušenosti s internetem od STARNETu? Vyzkoušeli jsme jej za vás  |  Drbna  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.