Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Nemocnice v Hradci Králové rozšiřuje očkovací místa. Kompletně naočkováno je v kraji 50 tisíc lidí

Očkovací centrum Fakultní nemocnice Hradec Králové vyočkovalo přes 50 tisíc dávek vakcíny. Úplně tu první podala nemocnice 2. ledna. Nejvíce očkuje nemocnice o víkendu. Například minulou neděli bylo podáno přes 1.400 dávek vakcíny. S avizovaným navyšováním dodávek nyní nemocnice připravuje další očkovací místo, které je umístěno v Pavilonu profesora Bašteckého.

„Na zajištění plynulého průběhu očkování se podílí ohromné množství lidí, kteří si zaslouží velké poděkování, protože se celý systém podařilo rozběhnout a postupně rozšiřovat tak, abychom byli schopni očkovat přes 30 tisíc dávek vakcíny měsíčně,“ uvedl ředitel Fakultní nemocnice Hradec Králové Vladimír Palička. 

Nemocnice v současné době očkuje na třech různých místech. Registrovaným zájemcům je vakcína podávána v ambulancích Pavilonu interních oborů a od začátku dubna také v Pavilonu akademika Bedrny. Chronicky nemocní pacienti jsou odkázáni na očkovací místo v Pavilonu profesora Bašteckého. V budoucnu zde budou očkováni i ostatní zájemci.  

Fakultní nemocnice Hradec Králové očkuje každý den. Ve všední dny jsou očkovací centra otevřená vždy jen čtyři hodiny, od 15:30 do 19:30. Největší nápor zájemců o očkování je tak o víkendu, kdy se očkuje prakticky celý den od 8:00 do 18:00.  

Lidé registrovaní v centrálním systému dostávají v hradecké nemocnici vakcínu společnosti Pfizer. Pro chronické pacienty je vyčleněna vakcína společnosti Moderna. Další vakcíny od AstraZeneca je v ordinacích u praktických lékařů v celém Královéhradeckém kraji.  

Fakultní nemocnice Hradec Králové radí: Aby bylo očkování co nejplynulejší, mějte vytištěné potvrzení o rezervaci termínů pro očkování. V této rezervaci je v kolonce Rezervační kalendář uvedeno konkrétní místo očkování. Jednotlivá místa označuje informační tabule. 

Podle informací ministerstva zdravotnictví bylo v celém Královéhradeckém kraji aplikováno přes 140 tisíc dávek vakcíny. Druhá dávka byla podána bezmála 50 tisícům lidí. Z celkového počtu naočkovaných látek je bezmála 100 tisíc pro lidi nad 60 let. Téměř třiatřicet tisíc z nich už má druhou dávku.  

V celé České republice je v těchto dnech vykázáno přes 2,5 milionů dávek vyočkované vakcíny. Zhruba 1.800 lidí má první dávku. Obě má necelý milion obyvatel. Nejvíce naočkovaným regionem v republice je Praha, ta má vykázáno přes 440 podaných dávek. Nejméně jich je v Karlovarském kraji. Zde je podle čísel ministerstva zdravotnictví podáno jen něco málo přes 80 tisíc vakcín. 

Ohodnoť článek

Foto Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje

Štítky nemocnice, Hradec Královél, očkování, místo, statistika, koronavirus, COVID-19, vakcína, Fakultní nemocnice Hradec Králové, Hradec Králové, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Královéhradecký kraj, Pfizer, AstraZeneca, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice v Hradci Králové rozšiřuje očkovací místa. Kompletně naočkováno je v kraji 50 tisíc lidí  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.