Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Dnes se měla otevřít porodnice v Trutnově. Stále se ale nepodařilo najít personál

Porodnice v Trutnově byla uzavřena koncem července minulého roku, od té doby se nepodařilo najít personál. Ještě před pár týdny to vypadalo, že by se mohla otevřít právě dnes. Kvůli personální krizi na oddělení se tak nestane.

“Místo primáře zůstává neobsazeno, proto není termín otevření zatím jasný,” řekla mluvčí nemocnice Lucie Chytilová. Otevření porodnice v Trutnově sliboval v prosinci radní pro zdravotnictví Zdeněk Fink (HDK). 

Otevření porodnice sliboval na prosincovém jednání zastupitelstva i radní Královéhradeckého kraje Zdeněk Fink (HDK). Podle jeho slov se podařilo najít personál i primáře. Ten však během ledna, po třech týdnech ve funkci, rezignoval a podal výpověď. 

“Po třech týdnech si působení v naší nemocnici rozmyslel. Dal výpověď ve zkušební době, proto odešel ze dne na den,” potvrdil na konci ledna ředitel nemocnice Miroslav Procházka. Ten zároveň dodal, že porodnice potřebuje minimálně dva atestované lékaře. 

Nemocnice byla uzavřena na přelomu července a srpna minulého roku. Původně mělo jít o krátkou odstávku, jenže hledání nového personálu nebere konce ani po šesti měsících. Kdy by se mohla porodnice otevřít, nemocnice nesdělila.  

Budoucí maminky musí kvůli uzavřené porodnici jezdit do 30 kilometrů vzdáleného Náchoda. Další variantou je porodnice ve Fakultní nemocnici Hradec Králové. Ta je však od Trutnova vzdálená přes 50 kilometrů, tedy přes půl hodiny cesty. Některé rodičky proto jezdí i do porodnice v Jilemnici. 

Ohodnoť článek

Foto

Štítky Trutnov, porodnice, personál, krize, primář, nemocnice, miminko, matka, Zdeněk Fink, Hudební divadlo Karlín, Miroslav Procházka, Královéhradecký kraj, Fakultní nemocnice Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dnes se měla otevřít porodnice v Trutnově. Stále se ale nepodařilo najít personál  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.