Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Královéhradecký kraj má další rekord. 53 nakažených za jeden den

V Královéhradeckém kraji za poslední den přibylo nejvíce nakažených od začátku pandemie. Zatímco se v několika posledních dnech pohyboval kolem 30 – 35 případů, ve středu hygienici evidovali 53 nově nakažených. Aktuálně je v našem regionu 436 aktivních případů.

"Třiapadesát případů je zatím nejvyšší denní nárůst mezi počtu nemocných. Žádné nové ohnisko nemáme. U drtivé většiny případů se nám daří dohledat zdroj nákazy, ke komunitnímu šíření v Královéhradeckém kraji nedochází," uvedla mluvčí hygieniků Veronika Krejčí.

Podle údajů ministerstva zdravotnictví se situace v Královéhradeckém kraji zhoršuje i v porovnání s ostatními kraji. Region měl nejmenší počet nakažených v republice, nyní se propadl na třetí místo. Stále však platí, že jsou v regionu pouze dvě ohniska nákazy. Jedno v Úpici na Trutnovsku, druhé v Polici nad Metují. Obě v domovech pro seniory.

Nejhorší situace je stále na Trutnovsku, zde je 166 aktivních případů. Nejméně vážná situace je na Rychnovsku. Tam je potvrzených pouze 27 nemocných lidí.

Aktuální počty nakažených v regionu:

  • Trutnovsko – 166
  • Hradecko – 120
  • Náchodsko – 72
  • Jičínsko – 51
  • Rychnovsko – 27

Odběrová místa laboratoře nestíhají

Se zvyšujícím se počtem nakažených jde ruku v ruce i vyšší počet testování. Například odběrová místa v Náchodě a Trutnově denně vyšetří zhruba 550 lidí. Fakultní nemocnice v Hradci Králové provede na 450 odběrů za den. Aby bylo vše stíhatelné, rozhodla se nemocnice v krajské metropoli pro razantní krok. Odedneška nepřijímá neobjednané pacienty. Stávalo se totiž, že sem jezdili samoplátci až z Prahy.

Bez objednání vás neotestujeme, zní z hradecké nemocnice. Nová pravidla platí od zítřka

Fakultní nemocnice Hradec Králové zaznamenala v posledních dnech zvýšený zájem o testování. Ne všichni se ale objednávají přes rezervační systém. Někteří samoplátci přijíždí na odběrové místo takzvaně na blind. Tím zdržují zdravotníky i ostatní...

„Denní kapacita našich laboratoří v náchodské a trutnovské nemocnici byla dnes poprvé překročena. Na odběrných místech se tvoří fronty, někde pomáhá s řízením provozu městská policie," řekla mluvčí Zdravotnického holdingu Královéhradeckého kraje Lucie Chytilová. Odběrová místa jsou v krajských nemocnicích v Trutnově, Náchodě, Rychnově nad Kněžnou a ve Dvoře Králové nad Labem.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FN Brno

Štítky koronavirus, COVID-19, Královéhradecký, kraj, počet, statistika, aktuální, čísla, KHS, region, Královéhradecký kraj, okres Trutnov, okres Rychnov nad Kněžnou, Trutnov, Náchod, Fakultní nemocnice Hradec Králové, Úpice, Police nad Metují, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Královéhradecký kraj má další rekord. 53 nakažených za jeden den  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.