Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

V domově důchodců v Polici nad Metují začalo testování. Zatím se nákaza potvrdila u dvou klientů

Testování na koronavirus se dnes naplno rozeběhlo v krajském domově důchodců v Polici nad Metují na Náchodsku. Týká se přibližně 115 lidí. Nákaza se do této doby potvrdila u dvou klientů, v zařízení je přes 60 seniorů.

Covid-19 se v domově seniorů rozšířil při návštěvě pozitivního člověka v zařízení. U první klientky byla pozitivita prokázána v pátek 11. září. V domově pracuje 36 zaměstnanců v přímé práci a dalších 20 v obslužných profesích. Jde například o úklid, administrativu, údržbu nebo o práci v kuchyni. Domov v Polici je v karanténě. Pracovníci sem dochází za přísných hygienických opatření nařízených hygienou. 

V úpickém Beránku přibylo šest nakažených

V Královéhradeckém kraji je druhý nejnižší počet nakažených z celé republiky.

Kromě zařízení v Polici nad Metují, je v kraji druhé ohnisko v soukromém domově důchodců Beránek v Úpici. Tady proběhla třetí vlna testování, která potvrdila dalších šest nakažených. Pozitivní test mělo nově pět klientů a jedna pracovnice. Celkem už byla nákaza prokázána u 15 zaměstnanců a 35 klientů. Někteří se již uzdravili, tři klienti zemřeli.

Aktuálně nakažených covidem-19 je v domově v Úpici 15 klientů a 12 pracovníků. „Situace v zařízení je i nadále po personální stránce stabilizována. V tuto chvíli tedy není potřeba přijímat žádná další opatření v zajištění personálu. Další kolo testování, tedy čtvrté, se uskuteční v úterý 22. září," řekla mluvčí Královéhradeckého kraje Sylvie Adamcová.

Nakažených koronavirem v kraji rychle přibývá. Denní přírůstky jsou nejvyšší od začátku pandemie na jaře. Na druhou stranu roste i počet vyléčených. Podle krajských hygieniků, ale stále nedošlo k takzvanému komunitnímu šíření nákazy.

Ohodnoť článek

Foto ddpolice.cz | Zdroj Krajská hygienická stanice Královéhradeckého kraje

Štítky domov důchodců, Police nad Metují, testování, covid-19, domov pro seniory, infekční onemocnění, domov, okres Náchod, Královéhradecký kraj, Úpice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V domově důchodců v Polici nad Metují začalo testování. Zatím se nákaza potvrdila u dvou klientů  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.