Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V pravé poledne se rozezní zvony a vozy záchranářů jako poděkování všem zdravotníkům

Dnešní den, na který připadá Mezinárodní den sester, bude tak troch výjimečný. Přesně ve 12:00, se na jednu minutu rozezní zvony a vozy zdravotnických záchranných služeb po celé republice. Má to být poděkování všem pracovníkům ve zdravotnictví za jejich mimořádné nasazení v boji s koronavirem.

„Všichni zdravotničtí pracovníci byli, jsou a budou při řešení těchto krizových situací našimi hrdiny a já jim za jejich nasazení v boji s koronavirem nesmírně děkuji. Jejich práce byla, s ohledem na závažnost situace, kterou nikdo z nás ještě nezažil, velmi fyzicky i psychicky náročná. Cílem jejich každodenního snažení bylo minimalizovat případný přenos nákazy při kontaktu nemocného s dalšími osobami a zabránit šíření infekčního onemocnění. Právě díky nim se nám to podařilo,“ uvedl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.

Mezinárodní den sester se oslavuje na celém světě vždy 12. května u příležitosti výročí narozenin Florence Nightingale. Byla anglickou ošetřovatelkou a zakladatelkou povolání zdravotní sestry.

Světová zdravotnická organizace (WHO) označila celý rok 2020 na počest dvoustého výročí narození této ošetřovatelky za „Rok sester a porodních asistentek“.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto youtube.com

Štítky Mezinárodní den sester, zvony, vozy, záchranáři, ČR, Světová zdravotnická organizace, Florence Nightingalová, Adam Vojtěch

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V pravé poledne se rozezní zvony a vozy záchranářů jako poděkování všem zdravotníkům  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.