Počasí dnes23 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Kolemjdoucí na poslední chvíli zachránil ženu, která se chtěla utopit v rybníku Borovinka

Topí se žena, pomozte! Jasný vzkaz, který přijali ráno strážníci v Hradci Králové. Muž uvedl, že vidí, jak do rybníka Borovinka blízko obchodní zóny v Hradci Králové vstupuje žena, jde stále hlouběji do vody a nereaguje na jeho volání.

Hlídka výjezdové skupiny byla na místě během tří minut. Na opačném konci vodní plochy spatřila muže, který se snažil z písčitého okraje vytáhnout bezvládnou ženu na zpevněný břeh. Okamžitě mu přispěchali na pomoc. Společnými silami ji přenesli na břeh. Po celou dobu měl zachránce na telefonu záchrannou službu a jednal dle jejich pokynů. Telefon si strážníci převzali a informovali operátora záchranné služby, že jsou již na místě.

Ženu, která byla zjevně podchlazená a nereagovala na žádné podněty přikryli a zajistili ji tím tepelný komfort.  Uložili ji do zotavovací polohy a kontrolovali zdravotní stav do příjezdu záchranářů. Po prvotním ošetření byla položena na zdravotní nosítko, přenesena k sanitě a následně převezena do nemocnice.

Městská policie chce poděkovat muži, který se bez zaváhání vrhl do studené vody a tím ženě zachránil život. "Vážíme si jeho odvahy a statečnosti, kdy sám riskoval své zdraví," uvedla v tiskové zprávě mluvčí strážníků Eva Kněžourová.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MPHK

Štítky rybník, žena, záchrana, zdravotnická záchranná služba, zdraví, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kolemjdoucí na poslední chvíli zachránil ženu, která se chtěla utopit v rybníku Borovinka  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.