Počasí dnes23 °C, zítra23 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Očkování bez registrace v Atriu: zájemci jsou do půlhodiny venku

Do Atria pro očkovací dávku proti covidu denně přichází zhruba sto zájemců, nejvíce lidí většinou dorazí mezi 13. a 15. hodinou. Očkovaní na místě většinou nestráví více než půl hodiny. Používají se vakcíny společnosti Pfizer a BioNTech.

Stejně jako na mnoha dalších místech v kraji se očkuje bez registrace i v Hradci Králové, a to v Obchodním centru Atrium od středy 28. července. Očkování probíhá v prvním patře Atria ve zdravotnickém zařízení MOJE AMBULANCE.

„Oba jsme s manželem dorazili kolem půl čtvrté. On v úterý, byl venku do deseti minut. Já v pátek, byla jsem hotová do půl hodiny. Hezky jim to tam odsýpá,“ chválí si jednatřicetiletá Marta.

Řada lidí využívá očkování bez registrace také k tomu, aby mohli jít co nejdříve na druhou dávku vakcíny. „Na první dávce jsem byla v Jaroměři, ještě jako registrovaná, byly tu nejmenší čekací lhůty. Na druhou dávku jsem byla objednaná za týden, ale protože už mám rozestup 21 dní, rezervaci v Jaroměři jsem zrušila a šla dřív tady,“ vysvětluje osmadvacetiletá Veronika, která se nechala očkovat v pokročilém stádiu těhotenství. „Hodně dlouho jsme to s manželem zvažovali. Ale mám rodit v září a bojím se, že se situace kolem koronaviru opět zhorší. Očkování jsem probírala se svým gynekologem, praktikem i budoucím pediatrem dítěte. A všichni mi očkování jednomyslně doporučili, takže jsem do toho šla,“ vysvětluje žena.

V obchodním centru se očkuje ve všední dny od 13 do 18 hodin, přičemž poslední zájemce by měl dorazit nejpozději o půl šesté. Mezi příchozími převažují mladší ročníky, hojně jsou zastoupeni ale také lidé v pokročilejším věku, kteří se nestihli očkovat v první vlně. 

Možnost vakcinace bez předchozího registrování pomůže k očkování také lidem, pro které je online rezervace administrativně příliš náročná, případně jim jejich povinnosti neumožňují stanovení pevného, závazného termínu,“ předpokládá Veronika Smetiprachová-Samková, zdejší staniční sestra.

Očkování má ve zdejší ambulanci na starost dvojice dobrovolníků z Fakultní nemocnice Hradec Králové. Součástí týmu je i zdravotní sestra a lékař pro případné konzultace zdravotního stavu.

Provoz očkovacího centra v Atriu zajišťuje Fakultní nemocnice Hradec Králové, která nadále očkuje registrované zájemce i ve svém areálu. „Čekací doba na vakcínu se významně zkrátila, zatímco dříve byla v řádech týdnů a na očkování čekaly tisíce zájemců, nyní se čeká v řádech dnů a zájemců jsou desítky,“ informoval mluvčí nemocnice Jakub Sochor. Nemocnice navíc o uplynulém víkendu mimořádně nabídla očkování i neregistrovaným pacientům.  

K očkování bez registrace se může dostavit kdokoli starší šestnácti let. Potřeba je jen občanský průkaz a kartička zdravotní pojišťovny. Po vyplnění dotazníku o zdravotním stavu jim bude aplikována vakcína Comirnaty od firem Pfizer a BioNTech.

Očkovací místo v Atriu na Dukelské třídě by mělo zůstat v provozu po dobu dvou měsíců. Bez předchozí registrace se očkuje také v Jaroměři, Náchodě, ve Vrchlabí, v Trutnově, Jičíně, Rychnově nad Kněžnou, Dvoře Králové nad Labem, Broumově a v Hořicích.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky očkování, registrace, OC Atrium, Hradec Králové, nemocnice, covid, vakcína, atrium, Pfizer, BioNTech, Jaroměř, Fakultní nemocnice Hradec Králové, Jakub Sochor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Očkování bez registrace v Atriu: zájemci jsou do půlhodiny venku  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.