Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Očkování bez objednání bude v Hradci nejspíš v jednom z obchodních center

Očkovací místo v Hradci Králové, kde se bude očkovat proti covidu-19 bez objednání, zřejmě vznikne v jednom ze dvou obchodních center v blízkosti hlavního vlakového nádraží. V úvahu připadá OC Atrium a OC Aupark. Přípravy na zřízení očkovacího místa pro neregistrované ve městě trvají od začátku týdne.

„Dnes chceme stav příprav nahlásit panu ministru zdravotnictví Adamu Vojtěchovi a ten rozhodne, jestli je náš výběr správný," řekl  krajský koordinátor očkování a lékařský náměstek ředitele Fakultní nemocnice Hradec Králové Jaroslav Malý. Podle vlády by očkovací centra proti covidu, kde se očkuje bez objednání, měla vzniknout ve všech krajských městech.

„V Hradci Králové otevřeme očkovací centrum pro neobjednané ne dříve než příští týden. Ještě nějaká administrativa kolem toho bude," uvedl Malý.

První místo, kde je v kraji možné se nechat očkovat bez objednání, vzniklo v Jaroměři. Otevřelo se už dnes ve 14 hodin. Více ZDE.   

Dosud se v kraji očkuje převážně v nemocnicích a u praktických lékařů. Jediné očkovací centrum mimo lékařská zařízení je v Rychnově nad Kněžnou, a to v místním kulturním centru.

Podle ministerstva zdravotnictví bylo v kraji dosud podáno 509.560 dávek vakcíny. Dvě dávky od začátku očkování dostalo v regionu 227.864 lidí, tedy 41 procent obyvatel kraje. Za posledních sedm dní přibylo v kraji osm nakažených v přepočtu na 100.000 obyvatel, celorepublikový průměr je na 15. V pondělí byl v hradeckém kraji tento údaj na hodnotě sedm. Od začátku pandemie se v kraji nakazilo 104.797 lidí, 19 procent obyvatel kraje. Z nemoci se vyléčilo 103.019 lidí a 1811 zemřelo. Od 4. června v kraji v souvislosti s koronavirem nikdo nezemřel.

Nákaza v hradeckém kraji se aktuálně nejvíce šíří v okrese Rychnov nad Kněžnou, kde za posledních sedm dní v přepočtu a 100.000 obyvatel přibylo 13 nakažených, následují okresy Hradec Králové a Trutnov, kde podle tohoto přepočtu přibylo shodně po devíti případech. Lépe na tom je Jičínsko se sedmi nakaženými a Náchodsko s jedním, vyplynulo z dnešních údajů ministerstva.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FNOL

Štítky ČR, správa, koronavirus, očkování, Královéhradecký, Hradec Králové, COVID-19, Jaroslav Malý, očkovací centrum, Adam Vojtěch, Fakultní nemocnice Hradec Králové, Královéhradecký kraj, Rychnov nad Kněžnou, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Jaroměř

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Očkování bez objednání bude v Hradci nejspíš v jednom z obchodních center  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.