Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V Hradci Králové vznikne unikátní výzkumné lékařské a farmaceutické centrum

Projekt dostavby kampusu Lékařské a Farmaceutické fakulty Univerzity Karlovy v Hradci Králové dosáhl důležitého milníku. Dostavba získala pravomocné územní rozhodnutí a přiblížila se o kus blíže k realizaci. Vznikne tak unikátní vzdělávací a výzkumné centrum, první svého druhu v Čechách.

Projekt dostavby zvaný MEPHARED 2 navazuje na stavbu kampusu, která byla dokončena před šesti lety. „Cílem projektu je přispět ke zvýšení počtu a kvality pracovníků pro výzkum a vývoj v oblasti lékařství, farmacie a dalších biomedicínských věd a pro všechny druhy poskytované zdravotní péče obyvatelům ČR,“ uvedla vedoucí Centra programu MEPHARED 2 Veronika Mikešová.

Zmiňovaného zvýšení kvality chtějí fakulty dosáhnout především zatraktivněním a zkvalitněním vzdělávání a výzkumu, což je hlavní účel celého projektu. Spojením s první částí kampusu tak vznikne jedinečné výzkumné centrum, první svého druhu v České republice, které propojuje výuku, výzkum a vývoj v lékařské a farmaceutické oblasti a je napojeno na klinickou praxi v sousedící Fakultní nemocnici Hradec Králové.

Univerzita momentálně připravuje žádost o dotaci na centrální budovu kampusu. Výstavba budovy fakult se zase uchází o podporu z Národního plánu obnovy. Dokončení celého kampusu se předpokládá v roce 2026.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Farmaceutická fakulta Univerzita Karlova

Štítky kampus, Univerzita Karlova, Farmaceutická fakulta, Lékařská fakulta, výzkum, vzdělání, Hradec Králové, projekt, Česko, Farmaceutická fakulta Univerzity Karlovy v Hradci Králové, Fakultní nemocnice Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Hradci Králové vznikne unikátní výzkumné lékařské a farmaceutické centrum  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.