Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Druhá etapa modernizace školy v Rychnově z projektu průmyslové zóny je zahájena

Stavebními pracemi v areálu Na Jamách, který je součástí Vyšší odborné školy a Střední průmyslové školy Rychnov nad Kněžnou, byla zahájena druhá etapa modernizace školy. Zahrnuje rekonstrukci původního objektu administrativy a dílen v celkové hodnotě více než 77 milionů korun. Tuto částku z 90 % pokryje dotace z ministerstva financí, zbývající částku doplatí kraj. Dokončení rekonstrukce objektu je plánováno na září 2019.

„Čeká nás komplexní rekonstrukce těchto objektů, které budou vybaveny stávající funkční technologií a dovybaveny novým zařízením. Modernizováno bude strojní a přístrojové vybavení v kovárnách a dílnách, novou technologií bude vybavena i výdejní kuchyň. Funkční využití rekonstruovaných prostorů školy se nemění, to zůstane zachováno,“ říká radní Královéhradeckého kraje Václav Řehoř, který je odpovědný za oblast investic a majetku.

Práce na objektu zahrnují úpravu stavebních konstrukcí, ale i nové rozvody vody, kanalizace, elektřiny, vytápění a vzduchotechniky. Dále budou zrekonstruovány zpevněné plochy celého areálu včetně vytvoření parkovacích míst pro osobní automobily, motocykly a stojany na jízdní kola. Vytvoří se místo pro kontejnery. Rekonstruovány budou i areálové inženýrské sítě, venkovní veřejné osvětlení, dešťová voda bude přes retenční nádrž vypouštěna do blízkého Jahodovského potoka. Vybuduje se také část nového oplocení.

Projekt by měl zajistit vyšší kvalitu učňovského vzdělání v technických oborech a zvýšit kvalitu výuky na této škole, která v areálu na Jamách nabízí studium učebních oborů autoelektrikář, karosář, autolakýrník, mechanik opravář motorových vozidel.

„Pro budoucí žáky chceme zajistit praktickou výuku v moderních podmínkách, které odpovídají současnému technickému pokroku. Podpora zájmu žáků o technické obory patří mezi naše priority,“ říká náměstkyně hejtmana Martina Berdychová odpovědná za školství.

Modernizace Vyšší odborné školy a Střední průmyslové školy Rychnov nad Kněžnou probíhá v rámci projektu Rozšíření strategické průmyslové zóny Solnice – Kvasiny a zlepšení veřejné infrastruktury v Královéhradeckém regionu. Kontrolu průběhu stavebních prací a administraci projektu zajišťuje Oddělení průmyslových zón krajského Centra investic, rozvoje a inovací (CIRI).

Tisková zpráva | Foto Královéhradecký kraj

Štítky škola, Královéhradecký kraj, modernizace, Rychnov nad Kněžnou, projekt, průmyslová zóna, rekonstrukce, Střední průmyslová škola, Václav Řehoř, Martina Berdychová, International Center for Infectiology Research

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Druhá etapa modernizace školy v Rychnově z projektu průmyslové zóny je zahájena  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.