Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Hradecká nemocnice pomáhá svým zaměstnancům s péčí o děti, zajišťuje i individuální hlídání

Fakultní nemocnice Hradec Králové pomáhá zajistit péči o děti svých zaměstnanců, aby se podařilo co největší část personálu udržet v práci. Kromě škol a školek, které jsou pro pracovníky IZS otevřené, nemocnice pomáhá zprostředkovat i individuální hlídání.

„Pro mnoho rodičů s malými dětmi, kteří pracují ve FN HK, je v současné době složité skloubit práci a péči o děti, proto prostřednictvím oddělení péče pro zaměstnance pomáháme zhruba  rok se zajištěním různých možností od pomoci s umístěním do pověřených školských zařízení fungujících pro složky IZS až po individuální hlídání,“ uvedl ředitel Fakultní nemocnice Hradec Králové Vladimír Palička.

Kromě mateřských a základních škol, které slouží dětem zaměstnanců složek IZS, jsou pro zaměstnance nemocnice k dispozici i různé dětské skupiny a rodinná centra. Většinou se jedná o děti se specifickými potřebami, které není možné z různých důvodů umístit do pověřených školských zařízení. Této možnosti využívá přes třicet dětí. Zhruba 90 dětí zaměstnanců nemocnice je pak umístěno v mateřských a 115 dětí v základních školách.

Nemocnice svým zaměstnancům pomáhá také zajistit možnost individuálního hlídání dětí prostřednictvím dobrovolníků, a to především z řad studentů Univerzity Hradec Králové. „Za rok tuto možnost využilo více než 50 rodin zaměstnanců FN HK. Dobrovolníci pomáhají přímo v rodinách dětí s hlídáním, ale také zajišťují například pomoc s vyučováním či on-line formou doučování vybraných předmětů. Celkem má oddělení péče pro zaměstnance v databázi více než stovku dobrovolníků ochotných pomoci s péčí o děti,“ informoval mluvčí Fakultní nemocnice Hradec Králové Jakub Sochor.

„Všem, kteří se zapojili do pomoci o děti zaměstnanců FN HK patří obrovský dík, protože absence dalších desítek zaměstnanců, kteří by zůstali s dětmi doma, by znamenala velké komplikace při zajištění péče o akutní pacienty a pacienty s covid-19. Věřme, že situace se začne brzy zlepšovat a děti se postupně začnou vracet do škol,“ uvedl Palička.

Ve Fakultní nemocnici Hradec Králové je nyní hospitalizováno zhruba 160 pacientů s covid-19, z toho stále více než 50 na jednotkách intenzivní péče. Během ledna a února počty pacientů s COVID-19 dosahovaly až 230 hospitalizovaných, pokles se týká především počtu pacientů na standardních lůžkách. Velkým problémem byl vysoký počet v práci nepřítomných zdravotníků, stále jich chybí více než 300.

Ohodnoť článek

Foto Pixabay

Štítky nemocnice, děti, hlídání, škola, školka, zdravotníci, Hradec Králové, péče o děti, Fakultní nemocnice Hradec Králové, pacient, Jakub Sochor, Univerzita Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecká nemocnice pomáhá svým zaměstnancům s péčí o děti, zajišťuje i individuální hlídání  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.