Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Další školy se otevřou pro studenty zítra. Univerzita Hradec Králové ale prezenční výuku pro první ročníky do konce roku nezahájí

Studentů prvních ročníků Univerzity Hradec Králové se pondělní prezenční výuka týkat nebude. Všichni dokončí výuku v zimním semestru on-line. Obnovovat výuku jen na dva týdny do vánočních svátků není podle univerzity účelné.

Od zítřejšího dne se mohou, s přechodem do třetího protiepidemického stupně, vrátit na vysoké školy studenti prvních ročníků. Na Univerzitě Hradec Králové bude pokračovat i nadále praktická výuka.

K té se studenti závěrečných ročníků vrátili od středy 25. listopadu. Na hradecké univerzitě se to týkalo několika stovek studentů. Od zítřejšího dne se k praktické výuce vrátí i studenti zbylých ročníků. Praktická výuka v laboratořích nebo na sportovištích bude jen ve skupinách do 20 lidí.

Desítky studentů, kteří chodí na praktickou výuku, mohou být ubytováni na vysokoškolských kolejích.

Zkraje roku by měli mít studenti univerzity zkouškové období a na přelomu ledna a února by měl začít letní semestr. „Podoba výuky ve druhém semestru zatím nebyla stanovena, ale chtěli bychom se, pokud to vláda umožní, již vrátit ke standardní výuce," řekl mluvčí Jakub Novák. Podle něj by měli studenti sledovat své univerzitní e-mailové schránky, kde budou o všem včas informování.

Na Univerzitě Hradec Králové studuje přibližně 6500 lidí, dále ještě zahraniční studenti, kterých ale kvůli koronaviru v tomto akademickém roce výrazně ubylo.

Ohodnoť článek

Foto

Štítky Univerzita Hradec Králové, studenti, prosinec, první ročník, on-line., univerzita, Vánoce, Jakub Novák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další školy se otevřou pro studenty zítra. Univerzita Hradec Králové ale prezenční výuku pro první ročníky do konce roku nezahájí  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.