Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jičínská knihovna je třetí nejlepší v republice

V soutěži Knihovna roku se umístila i Knihovna Václava Čtvrtka v Jičíně, ta získala pomyslnou bronzovou medaili. Hodnotící komise ocenila hlavně široký rozsah služeb i spolupráci s celou řadou organizací.

Titul Knihovna roku získala knihovna ve Vsetíně, na druhém místě skončila knihovna v Šumperku. Jičínská knihovna za své třetí místo dostala také finanční odměnu deset tisíc korun. Ty chce využít na nákup didaktických hraček a Albi knížek do dětského oddělení.

„Samozřejmě je to obrovský úspěch, který oceňuje především práci zaměstnanců. Město má velký dluh v tom, že knihovna není bezbariérová a ani tam není dostatek prostoru pro pořádání akcí. Projekt je hotový a věřím, že se město i přes obrovský výpadek příjmů v brzké budoucnosti do rekonstrukce pustí,“ říká místostarosta města Petr Hamáček (Sdružení pro Jičín).

Komise Knihovny roku ocenila především fakt, že knihovna v Jičíně spojuje místní obyvatele. „Jičínská knihovna propojuje komunity, jejich témata, spolupracuje s řadou organizací. Poskytuje široký rozsah služeb různým skupinám obyvatel – seniorům, dospělým, různým dětským věkovým kategoriím. Podařilo se jí spojit knihovnickou komunitu s veřejností, řadou regionálních subjektů, spolků a odbornou pedagogickou veřejností,“ píše se v tiskové zprávě o výsledcích soutěže.

„Všichni v knihovně máme velikou radost, jen nás mrzí, že zatím nemůžeme jet pro cenu do krásné Zrcadlové kaple v Klementinu. Za takovým úspěchem je mnoho nadšení, práce a radosti z jejích výsledků. Děkuji všem kolegyním a kolegům, každý nějakým způsobem přispěl k výsledku. Děkuji také zřizovateli za podporu a odpovídající financování, poděkováni patří i všem spolupracujícím organizacím v Jičíně i mimo něj. V neposlední řadě děkuji našim čtenářům a uživatelům, kteří nám přinášejí stále nové podněty a jsou inspirací pro naši práci,“ říká ředitelka knihovny Jana Benešová.

Ohodnoť článek

Foto Knihovna Václava Čtvrtka v Jičíně

Štítky knihovna, Jičín, ocenění, Václav Čtvrtek, ALBI Česká republika a.s., Šumperk, Vsetín, soutěž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jičínská knihovna je třetí nejlepší v republice  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.