Počasí dnes8 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Malotřídka v Peci pod Sněžkou nevidí v návratu dětí do škol risk

V malotřídce v Peci Pod Sněžkou v Krkonoších návrat dětí do lavic ve středu 18. listopadu vítají. Organizačně v tom nevidí problém, škola je na to připravená, řekla ředitelka ZŠ a MŠ v Peci pod Sněžkou Dita Mrázková. Základní škola má okolo 45 žáků v pěti ročnících rozdělených do tří tříd.

"Jsme malotřídka, takže u nás se to týká třech ročníků. První máme zvlášť a druhý a třetí spojený. Dohromady máme také čtvrtý a pátý, tyto děti budou mít i nadále distanční výuku. Je to úleva, že ti malí do školy jdou. Jsme připraveni, jen rozvrh jsme museli upravit tak, aby se skupiny nepotkávaly," řekla Mrázková.

Z rozvrhu vyškrtli tělocvik, který s ohledem na opatření proti šíření koronaviru nelze mít, a učiteli angličtiny rozvrh poskládali tak, aby mohl učit distančně čtvrtou a pátou třídu a první až třetí prezenčně.

Názor některých ředitelů základních škol, že návrat části dětí do škol je hazard se zdravím, nesdílí. "Větší risk by byl malé děti do školy nepustit. Co se týká například druháků, tak chyběli celé druhé pololetí v první třídě a teď už chybí značnou část tohoto školního roku, a to začíná být problém. Výuka na dálku, ať je sebelépe nastavená, se té prezenční nevyrovná. Navíc je to náročné pro učitele, žáky i rodiče," řekla Mrázková. Podle ní se budou učitelé snažit s dětmi trávit více času venku na čerstvém vzduchu.

V první třídě je okolo deseti žáků, ve spojené druhé a třetí 17 a ve spojené čtvrté a páté zhruba 14. Bude fungovat také jídelna, o nastavení režimu družiny vedení školy bude jednat.

V posledních letech horské středisko Pec pod Sněžkou zažívalo nebývalý stavební boom, otevřely se nové apartmánové hotely a další ubytovací zařízení a před zahájením provozu je také nový dopravní terminál. S tím souvisí i nové pracovní příležitosti a příliv lidí. "Když jsem se před čtyřmi lety stala ředitelkou, tak ve škole bylo přes 20 dětí, tedy o zhruba o polovinu méně než dnes. Očekáváme další nárůst, plánujeme rozšíření prostor, snažíme se školu modernizovat. Zájem o naši školu souvisí i s tím, že naše škola se zvedla, lidé už nemají důvod dávat své děti jinam," dodala Mrázková.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto zspec.cz

Štítky ČR, správa, školy, koronavirus, Krkonoše, Pec pod Sněžkou

Malotřídka v Peci pod Sněžkou nevidí v návratu dětí do škol risk  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.