Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Dětem na Základní škole Husova v Jičíně odstartoval nový školní rok s týdenním zpožděním

Nový školní rok byl na jičínské ZŠ Husova odložen kvůli tomu, že jeden z kantorů onemocněl koronavirem. Dalších 6 učitelů muselo do karantény. Žáci se dnes poprvé v tomto roce setkávají za jistých opatření, ale někteří i mimo budovu školy. Probíhá na ní rekonstrukce.

Ranní nástup do tříd měl svá pravidla. 2. a 3. třídy musí od dnešního dne docházet na výuku do náhradních prostor. Třída 2. A do K-klubu na náměstí, 2. B na 1. ZŠ, 2. C. do K-klubu budovy Smiřických a 3. A i 3. B do zámeckých prostor.

Žáci 4. až 9. ročníků museli přijít do školy jediným možným vchodem z Husovy ulice na 8. hodinu. Žáci 1. A s rodiči přicházeli na 9:00. Soustředili se na hřišti s umělým povrchem, kde proběhlo jejich slavnostní uvítání. Poté si je paní učitelka odvedla do své třídy, a to už bez rodičů.

Žáci 1. B s rodiči mají přijít do školy na 9:40 a absolvují ten samý program, jako předešlí prvňáčci.

„Musíme být připraveni i na to, že i nadcházející školní rok bude dalším obdobím, kdy se budeme muset přizpůsobovat případným doporučením MŠMT, ministerstva zdravotnictví nebo Krajské hygienické stanice Královéhradeckého kraje v souvislosti se šířením COVID-19. V tuto chvíli můžeme sdělit, že z pohledu hygienického jsme připraveni,“ uvedl ředitel školy Roman Mareš.

Učitelé, kteří jsou aktuálně v karanténě, nastoupí do školy 10. září.

Ohodnoť článek

Foto Petr Bezděk

Štítky škola, začátek, ZŠ Husova, Jičín, nástup, koronavir, Roman Mareš, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky, Krajská hygienická stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dětem na Základní škole Husova v Jičíně odstartoval nový školní rok s týdenním zpožděním  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.