Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

V Náchodě bude od pondělí obnoven provoz školek zřizovaných městem

O mateřských školách jednalo vedení Náchoda už 12. března. K uzavření školek se nepřiklonilo. K tomu došlo až na základně rozhodnutí vlády v polovině března. Rodiče budou moci své děti od pondělí dávat opět do sedmi školek zřizovaných městem.

Otevřou se mateřské školy Březinova, Plhov, Komenského, Myslbekova, Vančurova a Vítkova. Platit ale budou protiepidemická opatření.

Dosud je v omezeném provozu jedna mateřská škola zřizovaná městem. Tím je Mateřská škola Alšova. Třída se naplňuje do počtu patnácti dětí. Dětem i zaměstnancům, se ráno vždy měří teplota. Všichni mají roušky a k dispozici jsou i dezinfekční prostředky.

K dispozici je pro děti ve věku od 3 do 10 let i Základní škola T.G.Masaryka v Náchodě. Jde o školu určenou hejtmanem královéhradeckého kraje. Mohou sem ale pouze některé děti. „Mohou do ní děti, jejichž zákonní zástupci jsou zaměstnanci bezpečnostních sborů, obecní policie, poskytovatelů zdravotních služeb, orgánů ochrany veřejného zdraví a příslušníci ozbrojených sil, zaměstnanci obcí zařazení do obecních úřadů k výkonu sociální práce, krajů zařazení do krajských úřadů k výkonu sociální práce, poskytovatelů sociálních služeb, zaměstnanci Úřadu práce České republiky a České správy sociálního zabezpečení a okresních správ sociálního zabezpečení, anebo pedagogickými nebo nepedagogickými pracovníky určené školy nebo školského zařízení, a to bez ohledu na to, zda jsou tyto děti dětmi nebo žáky určené školy nebo školského zařízení,“ říká mluvčí náchodské radnice Nina Adlof.

Obecné informace pro rodiče po dobu trvání epidemiologických opatření

  • při cestě do mateřské školy i z mateřské školy musí mít děti i jejich doprovod zakrytá ústa a nos
  • před mateřskou školou je nezbytné dodržovat odstupy dva metry
  • doprovázející osoba se může zdržovat v mateřské škole pouze po nezbytně nutnou dobu (předat, vyzvednout dítě)
  • děti v mateřské škole nemají povinnost nosit roušku
  • nikdo s příznaky infekce dýchacích cest, které by mohly odpovídat známým příznakům COVID-19 (zvýšená tělesná teplota, kašel, náhlá ztráta chuti a čichu, jiný příznak akutní infekce dýchacích cest) nesmí do mateřské školy vstoupit
  • zákonný zástupce je povinen okamžitě vyzvednout z mateřské školy dítě,
    u kterého se v průběhu dne objeví příznaky COVID-19
  • při prvním vstupu do mateřské školy je zákonný zástupce povinen předložit podepsané prohlášení, že se u dítěte neprojevují a v posledních dvou týdnech neprojevily příznaky virového infekčního onemocnění a že se zákonný zástupce seznámil s vymezením osob s rizikovými faktory a doporučením, aby zvážil tyto rizikové faktory při rozhodování o účasti dítěte v mateřské škole (formulář v příloze) 

Podrobné informace jsou uvedeny na webových stránkách jednotlivách mateřských škol.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto ms-alsova.cz

Štítky mateřské školy, Náchod, otevření, koronavir, opatření, mateřská škola, Česká správa sociálního zabezpečení, Úřad práce České republiky, Královéhradecký kraj, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Náchodě bude od pondělí obnoven provoz školek zřizovaných městem  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.