Počasí dnes8 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Lesnická akademie převzala nové stroje za téměř 23 milionů korun

Studentům i pedagogům České lesnické akademie Trutnov pomáhají nové lesnické stroje za téměř 23 milionů. Škola má v učebnách také simulátory pro výuku harvestorových technologií.

Za účasti hejtmana Královéhradeckého kraje Jiřího Štěpána, starosty města Trutnov Ivana Adamce, radního Václava Řehoře a zástupců školy došlo v pátek v areálu Centra odborného vzdělávání v lesnictví k předání dvojice těžebně dopravních strojů značky John Deere do užívání České lesnické akademie Trutnov.

„Jsou to špičkové stroje pro vynikající školu. Českou lesnickou akademii považuji za velice významnou v rámci nejen kraje ale celé České republiky. Věřím, že nová technika pomůže k dalšímu zdokonalení výuky, vylepší možnosti pro studenty i pedagogy a dále pomůže k rozvoji akademie,“ řekl hejtman Královéhradeckého kraje Jiří Štěpán.

Slavnostní předání symbolicky uzavřelo první část rozsáhlého projektu s názvem „Pořízení vybavení a zkvalitnění teoretické a praktické výuky na ČLA Trutnov“ financovaného z Integrovaného regionálního operačního programu a krajské pokladny.

Harvestor a vyvážecí traktor v souhrnné hodnotě téměř 23 milionů korun představují další významný kvalitativní krok ve vybavení školy, která se výuce operátorů těchto strojů věnuje již od roku 2003.

Žáci učebního oboru Lesní mechanizátor a maturitního oboru Mechanizace a služby začnou stroje využívat od září 2018.

Tisková zpráva | Foto Královéhradecký kraj

Štítky stroje, lesnictví, škola, inovace, Česká lesnická akademie Trutnov, Jiří Štěpán, John Deere, Královéhradecký kraj, Ivan Adamec, Václav Řehoř, Trutnov, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lesnická akademie převzala nové stroje za téměř 23 milionů korun  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.