Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Do 1.ročníků ZŠ a SŠ v hradeckém kraji usedne přes 11.000 dětí

Do prvních ročníků základních a středních škol v Královéhradeckém kraji nastoupilo v novém školním roce přes 11.000 dětí. Okolo 5700 žáků jde na základní a asi 6000 studentů na střední školy, proti roku 2018 jich je mírně více. Kolik dětí ve skutečnosti do škol nastoupí, bude kraj ale vědět až na konci října.

"Přesný počet žáků prvních ročníků základních ani středních škol v tuto chvíli neznáme," uvedla mluvčí kraje Sylvie Velčovská.

V Hradci Králové nastoupilo podle radnice do 40 prvních tříd 17 základních škol zřizovaných městem okolo 925 dětí, tedy asi o 50 více než loni. V novém školním roce 2019/2020 se bude v těchto školách vzdělávat celkem 8305 dětí.

Podle primátorova náměstka pro školství Martina Hanouska  mají jednotlivé školy skutečný počet žáků zaslat svému zřizovateli do konce září. "Pak budeme znát finální počet prvňáčků. Během léta se mohla ještě odehrát řada změn, které ovlivní čísla. Například mohlo dojít k rozhodnutí rodičů, že dítě nakonec dostane odklad," dodal náměstek.

Do hradeckých městských školek nastoupilo 884 nových dětí a celkem je bude v průběhu školního roku navštěvovat 2930 dětí. V případě školek by podle mluvčí radnice Kateřiny Šmídové mohlo město znát konečná čísla tento týden.

V Královéhradeckém kraji na středních školách k dnešku studuje asi 23.000 studentů, loni jich bylo okolo 22.500. Středních škol, tedy krajských, soukromých i církevních, je v kraji 74, z toho 54 je krajských. V krajem zřizovaných středních školách k dnešku studuje přibližně 20.500 lidí, loni asi 20.000. Základní školy v kraji mají asi 50.000 žáků, v minulém školním roce jich měly 49.000.

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky ČR, školy, základní, střední, Královéhradecký, FOTO, střední škola, Královéhradecký kraj, Martin Hanousek, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do 1.ročníků ZŠ a SŠ v hradeckém kraji usedne přes 11.000 dětí  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.